sursa foto:  gandul.ro

Anunț de ultimă oră făcut de Raed Arafat! ‘Rămâne în vigoare’

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a făcut o serie de precizări cu privire la măsurile de relaxare anunțate, joi, de președintele Klaus Iohannis. Arafat a anunțat că măsura izolării la domiciliu pentru românii care se întorc în țară rămâne în vigoare.

Secretarul de stat în MAI spune că regulile vor fi detaliate după ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Despre redeschiderea plajelor, Raed Arafat a spus, în exclusivitate la Antena 3, că acestea ”nu au fost închise”. În următoarea perioadă, accesul către plaje va fi reglementat: ”Se va permite accesul la plaje, dar în niște condiții de distanțare care pot fi respectate și monitorizate.”.

Raed Arafat a declarat că măsura autoizolării la domiciliu la întoarcerea în țară rămâne în vigoare.

„Măsura izolării la întoarcere, timp de 14 zile, rămâne în vigoare până vedem cum merge situația în țările de proveniență, de unde vine lumea. La acest moment, decizia grupului tehnic este că izolarea să fie universală, așa cum se întâmplă și în alte țări, în sensul în care cei care vin din afara României intră în izolare 14 zile. Carantina instituționalizată a fost eliminată, este valabilă doar la cerere sau dacă cineva nu respectă măsura autoizolării.”, a declarat Arafat.

Arafat a mai precizat că după 15 iunie vor fi anunțate noi măsuri, ce fac parte din planul de relaxare graduală.

Vezi și

Lovitură grea pentru Nelu Tătaru! Sub tutela ministrului Sănătății se fac numiri de persoane cu grave probleme de integritate și acuzate de șantaj

EXCLUSIV Adiere de PSD în echipa Barna! ‘Scheletul’ unuia dintre liderii USR

EXCLUSIV LIDL și Kaufland desființează obligațiile impuse de Nelu Tătaru! MAI contrazice Ministerul Sănătății! Termoscanarea este o recomandare, nu o obligație

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare