sursa foto:  mediafax.ro

Anunț din Guvernul Orban: A fost dat ordinul! Ce se întâmplă cu cea mai așteptată autostradă din România

Anunț din interiorul Guvernului Orban cu privire la cea mai așteptată autostradă din România.

A fost dat ordinul!  Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat, la Antena 3, că proiectul autostrăzii Sibiu-Pitești face parte din Coridorul 4 Pan-European, iar, din această perspectivă, România are un angajament de închidere a acestor tipuri de coridoare până în anul 2030.

Mai mult, Boloș a precizat că, pentru primul lot din cele cinci care alcătuiesc Autostrada Sibiu-Pitești, a fost dat ordinul de începere a lucrărilor.

„Problemele care țin de mediu au fost sesizate de către Comisia Europeana, proiectul aflându-se în curs de evaluare la nivelul Comisiei Europene. Practic, avem o problemă pe de o parte legată de finanțare. Să nu uităm că vorbim despre 122 km de autostradă și 3 miliarde de euro, valoarea acestei investiții. Pe de altă parte, avem problema implementării proiectului, pentru că acest proiect după cum se cunoaște acest proiect are cinci loturi din care se compune. Pentru primul lot a fost dat ordinul de începere a lucrărilor, iar pentru lotul 4 și 5 încă contractele de execuție lucrări sunt în curs de derulare”, a declarat Marcel Boloș, în emisiunea Income.

Conform lui Boloș, termenul dat de Comisie este de 23 februarie.

„Pe acest traseu sunt 11 situri Natura 2000. În acest situri sunt foarte multe specii de animale, plante, insecte. Noi am întocmit răspunsul sub forma unui draft pentru a răspunde solicitărilor Comisiei Europene. Nu sunt singurii din Europa cu acest tip de probleme. Noi am susținut că această specie de gândaci nu este afectată”, a precizat Marcel Boloș.

Vezi și

Dumitru Coarnă, ‘ultimatum’ pentru Traian Berbeceanu și Marcel Vela: ‘În timp util’

Hellvig ambasador în locul lui Maior? ‘ceva este putred’ în sistem

Vești pentru toți românii! Începând cu luna februarie se acordă un nou tip de pensie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare