sursa foto:  G4Media.ro

Anunț făcut de Petre Daea! Urmează controale de amploare

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor vor intensifica controalele în această perioadă pentru a preveni comercializarea produselor neconforme, în contextul în care românii se pregătesc pentru Paşte.

Cu doar câteva zile înainte de Florii, atunci când este dezlegare la peşte, inspectorii au confiscat 4 tone de peşte doar în Capitală.

Au fost controlaţi 678 operatori economici, dintre care la un număr de 532 (78%) s-au constatat abateri de la prevederile legale în vigoare.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că se vor depune toate eforturile pentru prevenirea dublului standard. De asemenea, acesta a avertizat comercianţii că vor primi amenzi de minim 4% din cifra de afaceri dacă vor fi prinşi cu produse neconforme.

”Toate autoritățile statului sunt în dispozitiv, conform atribuțiile pe care le au. Ei vor controla tot astfel încât consumatorul să fie protejat. În această perioadă se impune accelerarea controlului, având în vedere că vin sărbătorile de Paște. Comercianții încearcă să profite de această oportunitate și vând produse care nu sunt în regulă din punct de vedere sanitar-veterinar.

Noi suntem interesați tot timpul să păstrăm acest echilibru ca în această țară să nu intre produse cu calitate îndoielnică. Din neferice au intrat. Dublu-standar e o realitate. S-a constatat acest lucru în special în țările din Europa de Est.

Noi continuăm controalele și intensificăm aceste demersuri la toate produsele care sunt aduse pe piața din România. Vom da amenzi de minim 4% din cifra de afaceri”, a declarat Petre Daea, la Antena3, citează b1.ro

Vezi și

Mare atenție! Se schimbă vârsta de pensionare pentru mii de români- Vezi dacă ești vizat

EXCLUSIV Ce ascund, de fapt, oamenii lui Carmen Dan – Adevărul a ieșit la suprafață

Radiografia Bugetul.ro Scene de coșmar în România! Bătaie cu săbii – Un celebru clan implicat

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare