sursa foto:  Cotidianul

Anunț făcut de Sorina Pintea! ‘Sunt spitale care au depus plângeri’

Mai multe spitale din România au fost afectate de un atac cibernetic. Este vorba de Spitalul ”Victor Babeş” din Capitală, precum şi spitale din Huşi, Dorohoi şi Alba.

Iniţial, a fost anunţată ca fiind ţintă a unui atac cibernetic şi Spitalul din Cărbuneşti, dar SRI a revenit asupra informaţiei.

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a declarat, joi, la Sinteza zilei că ceea ce au făcut hackerii este un atac la siguranța națională.

„Orice atac cibernetic la adresa unităților spitalicești care gestionează date personale, date despre pacienți, este un atentat la siguranța națională și de aceea și alerta care ne-a pus și pe noi în alertă, de ieri după-amiază, ne-a făcut să transmitem date în teritoriu, iar astăzi să încercăm să facem o evaluare a ceea ce s-a întîmplat.

Aceste atacuri nu sunt de astăzi – încă din 2016 au fost semnalate. Sunt spitale care au depus plângeri, dar se pare că cele de acum au fost ceva mai agresive”, a declarat Sorina Pintea, potrivit antena3.ro

Vezi și

Afacerile cu statul ale USR-istului acuzat de trădare! Finanțări anuale pentru unul dintre ‘băieții deștepți’ ai Guvernului Cioloș

Se aplică de la 1 iulie 2019! Mii de români sunt vizați

EXCLUSIV Acuzații-dinamită la adresa giganților de pe piață: ‘Suprataxează românii din cauza bonurilor de masă’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare