sursa foto:  abcnews.go.com

Apar noi tensiuni la nivel de continent între Uniunea Europeană și Federația Rusă. CE a prelungit cu un an sancțiunile economice ce vizează sectoarele specifice ale economiei ruse

Consiliul European a prelungit cu încă un an sancțiunile impuse Federației Ruse, pentru anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului, în 2014.

 

Astăzi, Consiliul a decis să reînnoiască sancțiunile introduse ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului de către Federația Rusă cu încă un an, până la 23 iunie 2022.

Măsurile restrictive în vigoare vizează importurile de produse originare din Crimeea sau Sevastopol în UE, precum și investițiile în infrastructură sau financiare și serviciile de turism în Crimeea sau Sevastopol. Exporturile de anumite bunuri și tehnologii către societăți din Crimeea sau destinate utilizării în Crimeea în sectoarele transporturilor, telecomunicațiilor și energiei sau pentru prospectarea, explorarea și producția de petrol, gaze și resurse minerale sunt, de asemenea, supuse restricțiilor UE.

UE nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului de către Federația Rusă și continuă să condamne această încălcare a dreptului internațional, în conformitate cu declarația Înaltului Reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate, în numele UE, din 16 martie 2020.

Sancțiunile au fost introduse pentru prima dată în iunie 2014, ca răspuns la încercările de a submina în mod deliberat integritatea teritorială a Ucrainei și de a destabiliza țara. Alte măsuri ale UE instituite ca răspuns la criza din Ucraina includ sancțiuni economice care vizează sectoare specifice ale economiei ruse și măsuri restrictive individuale”, se arată în comunicatul oficial al Consiliului European.

Anunțul Uniunii vine în urma noilor sancțiuni la adresa Rusiei, anunțate de SUA, pe fondul modului abuziv în care disidentului Aleksei Navalnîi a fost încarcerat.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare