sursa foto:  agora.md

„Apocalipsă” pe piața telecom! Un gigant concediază mii de oameni

„Apocalipsă” pe piața telecom! Un gigant taie în carne vie. Acesta a hotărât să concedieze mii de oameni. Concret, în următorii trei ani, colosul va concedia peste 13.000 de angajați și își va muta sediul.

Este vorba de gigantul telecom BT. După aproape 150 de ani, BT îşi va muta sediul din centrul Londrei, într-un proces masiv de reorganizare în care încearcă să îşi reducă cheltuielile cu 1,7 miliarde de euro, dezvăluie The Guardian.

Compania a transmis că reducerile de personal vor fi făcute în principal în rândul angajaţilor din back-office şi din management. Aproximativ două treimi din concedieri vor fi efectuate în Marea Britanie, unde compania are 83.000 de angajaţi, în timp ce restul vor fi suportate de o parte din cei 23.000 de angajaţi din restul lumii, notează zf.ro.

Conform sursei citate, BT îşi mută sediul central de lângă staţia de metrou St. Paul din Londra, unde compania a fost înregistrată începând cu anul 1874 când grupul se numea General Post Office.

„Aceasta este probabil cea mai semnificativă transformare pe care am făcut-o în ultimii 10 ani”, a afirmat Gavin Patterson, CEO-ul BT. „Trebuie să fim mai competitivi în viitor. Dacă ne comparăm cu concurenţii noştri suntem o companie complexă şi cu greutate. Deşi recunosc regretul, în ultimă instanţă trebuie să faci ce e mai bine pentru business”, a mai spus el.

Colosul a anunţat şi că va angaja 6.000 de persoane, în principal în poziţii de customer service şi de ingineri.

Vezi și Un cunoscut doctor aruncă bomba! Fluturașul de salariu care le pică greu contestatarilor – Olguța Vasilescu a viralizat postarea

Surpriză de proporții! Cine se va ocupa de plângerea penală împotriva Vioricăi Dăncilă! Rolul lui Hordniceanu

De ce i-a făcut de fapt Ludovic Orban plângere penală Vioricăi Dăncilă – planul din spatele ușilor închise! Ce va urma pentru cariera lui politică

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare