Ar putea fi introdusă legea lustrației pentru persoanele care au colaborat cu Securitatea. Florin Cîțu: ‘Putem modifica Codul administrativ’

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că nu a exclude modificarea Codului administrativ astfel încât persoane care au decizii de colaborare cu Securitate să nu mai ocupe funcții publice.

„Nu o recomandă nimic. Tocmai că a fost mutată din secretar general la Ministerul Justiţiei şi a venit aici. Aceasta este problema. Am învăţat din acele lucruri. Nu a recomandat-o nimic să vină la Guvern, dar atunci când am mutat-o de la Ministerul Justiţiei automat a venit inspector în cadrul Guvernului. Da atunci am semnat acel decret. Şi atunci am spus că e mult mai uşor, dacă avem oameni cu probleme, să desfiinţăm postul. Ştiţi bine că era acea persoană din Ministerul Finanţelor care are o decizie de colaborare cu Securitatea”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat dacă e necesară acea reorganizare la Ministerul Sănătăţii pentru eliminarea postului de secretar general adjunct şi ce o recomandă pe Elena Petraşcu să fie la Secretariatul General al Guvernului.

Prim-ministrul a reamintit că a reorganizat anul trecut Ministerul Finanţelor unde a desfiinţat un post.

„Eu anul trecut am reorganizat Ministerul Finanţelor şi postul domniei sale a fost desfiinţat, acea poziţie, a fost mutată bineînţeles mai jos în reorganizare. Dar am făcut tot ceea ce mi-a stat în putinţă. Deci se poate face prin reorganizare, dacă vrem să mutăm. Numai dacă mutăm dintr-o parte în alta nu rezolvăm nimic, dacă sunt oameni cu probleme”, a completat Cîţu.

Întrebat dacă are în vedere nişte reguli clare pentru a fi evitate situaţiile în care persoane controversate să fie numite în funcţii la Guvern sau ministere, premierul a replicat: „Modificarea Codului administrativ şi dacă sunt persoane care au o decizie de colaborare cu Securitatea… Putem să facem acest lucru”.

Florin Cîţu a anunţat miercuri că aşteaptă să fie reorganizat Ministerul Sănătăţii şi să fie eliminat un post de secretar general adjunct. Fostul ministru Vlad Voiculescu a solicitat în trecut acest lucru, inclusiv eliberarea din funcţie a celui care ocupă această poziţie din luna martie a anului 2016. Anunţul prim-ministrului a venit în contextul unei întrebări referitoare la lipsa de intervenţie în schimbarea din funcţie a secretarului general adjunct de la MS, despre care a apărut în presă că „a colaborat cu Securitatea şi turna evrei”, informează news.ro.

Vezi și: Florin Cîțu năruie speranțele românilor de a scăpa de măsurile restrictive cât mai rapid: ‘1 iunie nu înseamnă că revenim cu totul la normalitate’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare