sursa foto:  Pixabay

Atac într-o biserică din Istanbul! Au intrat cu armele și au început să tragă fără milă

Un atac armat a avut loc duminică în interiorul unei biserici catolice din Istanbul, cel mai populat oraș din Turcia. În urma atacului, cel puțin o persoană a decedat. Aceștia au intrat mascați în lăcașul de rugăciune au împușcat un participant la slujbă.

Ministrul de interne turc, Ali Yerlikaya, a transmis că doi atacatori mascați au atacat biserica italiană Sfânta Maria din Istanbul, o persoană fiind decedată în urma atacului. Cei doi criminali au intrat în biserică în timpul slujbei, cu chipurile acoperite cu măști și au deschis focul asupra enoriașilor, o persoană fiind moartă. Atacul s-a produs la ora locală 11.40 în cartierul Sariyer din Istanbul.

”A fost deschisă o amplă anchetă pentru a-i reţine pe atacatori. Condamnăm energic acest act laş”, a adăugat ministrul Yerlikaya

Președintele Turciei a intervenit în acest caz

Liderul turc Recep Tayyip Erdogan a transmis condoleanțe după atacul comis în biserica catolică italiană din Istanbul în timpul slujbei, dând asigurări că au fost luate toate măsurile necesare pentru a-i găsi pe atacatori. Potrivit administrației prezidențiale turce, Erdogan a vorbit la telefon cu preotul bisericii și oficialitățile locale, insistând că se va face totul pentru a-i găsi pe atacatori.

Citește și: Avertisment dur! Ministrul german al Apărării trage semnalul de alarmă: Vladimir Putin ar putea chiar ataca o ţară NATO în 5-8 ani

Atac terorist în Israel. O persoană a decedat și 17 au fost rănite

O femeie a murit și alte 17 persoane au fost rănite în urma unui atac terorist cea avut loc într-o localitate din apropierea orașului Tel Aviv. Doi palestinieni au furat mașini și au intrat cu ele în pietoni. Poliția a descris acest incident drept un atac terorist și a spus că doi suspecți sunt arestați. Potrivit reprezentanților legii, cei doi atacatori provin din aceeași familie din Hebron, un oraș din Cisiordania ocupată, și au intrat ilegal în Israel.

”Ei au ieşit împreună şi în paralel, în două locaţii diferite, au luat două maşini şi au lansat o serie de atacuri intrând cu maşina în mulţime”, a declarat şeful poliţiei districtului central

Potrivit presei din Israel, unul dintre suspecți a înjunghiat un șofer înainte de a-i fura autoturismul și de a intra cu ea în pietoni. La un moment dat, ar fi abandonat mașina și ar fi furat un al doilea vehicul intrând într-un alt grup de persoane. Potrivit organelor legii, bărbatul ar fi furat în total trei mașini.

Citește și: Când ar putea Rusia să atace NATO. Avertisment pentru statele europene: „Trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare