sursa foto:  stirileprotv.ro

Atenție! După cea de 1 mai, românii vor avea încă o minivacanță în luna mai! Când primesc altă zi liberă

Români, pregătiți-vă! După cea de 1 mai, veți mai avea o minivacanța în luna mai! Codul Muncii stabilește că în luna mai salariații se bucură de trei zile libere.

Astfel, una va fi chiar la începutul lunii, de Ziua Muncii. Cum 1 mai pică într-o zi de marți, autoritățile au decis să le ofere angajaților la stat și ziua de 30 aprilie ca zi liberă. De acest lucru vor beneficia și unii dintre salariații din sistemul privat.

Celelalte două zile libere vor cădea spre sfârșitul lunii, mai exact, pe 27 și 28 mai – prima și a doua zi de Rusalii. 27 mai pică duminică, iar 28 mai, luni.

Așadar, cu prilejul Rusaliilor, salariații din România vor mai avea o minivacanță de trei zile: 26 (sâmbătă), 27 (duminică) și 28 mai (luni).

Mai mult, tot la sfârșitul lunii mai, românii mai au parte de un week-end prelungit, dat fiind că și ziua de 1 iunie (vineri) e zi liberă de la stat, în conformitate cu Codul Muncii.

Potrivit avocatnet.ro, în luna mai, salariații cu program de lucru normal vor beneficia de două zile libere, în condițiile în care una din cele trei zile nelucrătoare cade într-o zi de duminică, zi deja liberă pentru acești angajați.

Conform sursei citate, angajatorii care nu acordă salariaților timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 și 10.000 de lei.

Vezi șiProiect de lege revoluţionar: Ce perioade ar putea fi incluse în stagiul de cotizare la pensie

Poze incendiare cu Claudiu Manda, șeful Comisiei SRI! Surprins în ipostaze neașteptate

„Război” între România și o altă țară europeană! Miza? Ridicarea unei fabrici gigant, care va crea mii de locuri de muncă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare