sursa foto:  lataifas.ro

Atenție! Această plantă are cel mai mare grad de protecție împotriva bolilor cronice

Cercetătorii de la Harvard au făcut o descoperire de senzație. Aceștia au aflat că o plantă de culoare verde poate fi considerată cel mai bun aliment din lume.

Dintre toate grupurile de alimente analizate, cercetătorii de la Harvard au descoperit că verdeața (spanacul, salata verde, kale) au fost asociate cu cel mai mare grad de protecție împotriva bolilor cronice. Mai exact, o porție pe zi reduce cu 20% riscul de infarct și accident vascular cerebral, informează doctorulzilei.ro.

În cazul spanacului, un detaliu interesant este acela că, deşi nu conţine atât de mult fier cum se credea în trecut, fiind devansat de alte legume, deține o substanţă numită saponină, ce are proprietatea de a ajuta organismul să asimileze bine fierul.

Astfel, efectele în combaterea anemiei, spre exemplu, pot fi mai bune în cazul în care se consumă spanac decât alte legume ce conţin o cantitate mai mare de fier. Nu e greu să-l introduci în dieta zilnică pentru că spanacul poate fi preparat în multe moduri, însă cele mai sănătoase sunt supele de spanac, sucul şi salatale cu spanac.

Spanacul face minuni în următoarele cazuri:

1. Previne cancerul

Antioxidanţii puternici pe care îi conţine sucul de spanac, kaempferol şi fitonutrienţii numiţi flavonoizi, ajută la prevenirea multor tipuri de cancer, precum cel de piele, stomac, ovarian şi de prostată.

2. Protejează creierul si inima

Spanacul întârzie procesul natural de îmbătrânire a creierului datorită conţinutului de acid folic, substanţă care reduce nivelul aminoacidului homocisteina. Acest aminoacid prezent în fluxul sanguin predispune îmbolnăvirii de Alzheimer şi dezvoltării bolilor de inimă, prin îngroşarea arterelor.

3. Întăreşte sistemul imunitar

Prin complexul de vitamine şi minerale pe care îl ofera organismului, spanacul întăreşte sistemul imunitar, menţine sănătatea pielii şi grăbeşte vindecarea leziunilor diverse. Dacă beţi în mod regulat suc de spanac, vă reduceţi considerabil riscul de ateroscleroză.

4. Vă scapă de problemele digestive

Suferiţi de probleme digestive, precum balonarea, constipaţia sau ulcerul? Conţinutul de fibre din spanac vă menţine tractul digestiv în formă optimă, curăţând eficient colonul şi prevenind instalarea altor disfuncţii viitoare.

5. Tratează anemia şi întăreşte oasele

Fierul din spanac şi saponina ajută la vindecarea anemiei, iar calciul conţinut de această legumă verde întăreşte sistemul osos. Este recomandat copiilor în creştere, dar şi bătrânilor slăbiţi de boli.

6. Protejează ochii

Spanacul este o sursă importantă de vitamina A, luteină, xantină şi betacaroten, necesare pentru prevenirea deteriorării văzului, mâncărimilor şi uscăciunii ochilor, degenerescenţei  maculare sau ulcerului ocular.

7. Tratează afecţiunile pielii

Suferiţi de diverse afecţiuni ale pielii, precum eczeme, epidermită, cheratinizare, acnee, cicatrice, riduri sau pete de la soare? Sucul de spanac, prin vitaminele A,K,E si C, poate să ajute celulele pielii să se regenereze, până la vindecarea problemelor cutanate.

8. Topește kilogramele

Cercetătorii de la Universitatea Lund din Suedia au descoperit un extract din frunze de spanac, conţinând membranele numite tilacoide, care creşte cu 43% rata scăderii în greutate. Rezultatele au fost obţinute în urma unui studiu realizat pe 38 de femei supraponderale. Cercetarea arată că folosirea de suplimente alimentare care conţin tilacoide încurajează producerea de către organism a hormonilor care dau senzaţia de saţietate şi duce la suprimarea senzaţiei de foame – şi astfel la un control mai bun al apetitului -, la obiceiuri alimentare mai sănătoase şi la o scădere în greutate mai rapidă.

Vezi și S-a aflat! Cine se află în spatele atacului din Manchester, soldat cu moartea a 22 de persoane

În plin scandal, detalii foarte interesante despre George Maior

Complet neașteptat! Averea uriașă a unei cunoscute actrițe din România – nimeni nu s-ar fi gândit

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare