sursa foto:  evz.ro

În plin scandal, detalii foarte interesante despre George Maior

George Cristian Maior este în prezent ambsadorul României în SUA, asta după ce timp de 8 ani a fost directorul (politic) al SRI. Acesta s-a născut la Cluj pe 16 noiembrie 1967 și provine dintr-o familie cu renume. Tatăl său este istoricul Liviu Maior, ministru al învățământului în perioada 1992-1996, care ulterior a fost și ambasador în Canada.

I-a urmat cariera părintelui său și în anul 1992 devine diplomat în Ministerul Afacerilor Externe. De aici, doar un pas către funcțiile care aveau să-l facă foarte cunoscut atât la nivel național, cât și internațional.

Jurist de profesie pentru că a terminat Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș- Bolyai (1988-1991), aceasta a continuat cu studii de masterat în drept internațional și comparat al Universității George Washington din Washington D.C. (1991-1992), unde a obținut titlul de Master of Arts în Drept Internațional și Comparat.

În 1998 devine doctor în drept internațional al Universității Babeș-Bolyai, cu teza de disertație cu denumirea „Național și european în jurisprudența Curții Europene de la Strasbourg”, nominalizată pentru Premiul Most acordat de UNESCO. În anul 2001, ca mai toți politicienii, finalizează și cursurile Colegiului Național de Apărare din București.

Vezi și Dragnea a făcut un anunț uimitor! Căror angajați NU le va mai fi impozitat salariul

Lidl are concurent! Un nou gigant își va face apariția pe piața românească

Anul 2000 vine cu surprize pentru Maior, care este numit Secretar de Stat și Șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politică de Apărare din Ministerul Apărării Naționale, în contextul câștigării alegerilor de către PSD, partidul din care făcea parte.

Această funcție i-a adus recunoaștere internațională pentru că el a fost cel care a condus negocierile de aderare la NATO, soldate cu o  reușită spectaculoasă.

În anul 2004, Maior primește și gradul diplomatic de ambasador, iar în 2006 este înscăunat director al SRI de către președintele Traian Băsescu.

Averea lui Maior

În ceea ce privește viața personală, actualul ambsador al României în SUA este căsătorit cu Ana – Maria Buzura, fiica scriitorului Augustin Buzura și are doi copii.

În ceea ce privește averea sa, Maior nu are prea multe în portofoliu. La capitolul clădiri, este trecut doar un apartament de 78 mp, în București, achiziționat în 2005 împreună cu soția sa. Însă, a înstrăinat relativ recent un apartament și un teren, în valoare de 175.000 euro, la care se adaugă și alți aproximativ 100.000 de euro din alte conturi.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare