sursa foto:  eatermagazine.ro

Atenție! Aceste produse sunt extrem de periculoase pentru sănătate

Toți romanii trebuie să aibe grijă la aceste produse! Deși se presupune că aceste produse dau energie oamenilor, energizantele sunt adevărate bombe!

Odată ce bem aceste băuturi, corpul nostru este inundat cu substanțe extrem de nocive.

Ingredientele care se gasesc pe eticheta majoritatii dozelor sau sticlelor de energizant sunt apa, acid citric, zahar si/sau indulcitori, arome, vitamine B, cafeina, glucuronolactona si taurina, la care se adauga ingrediente specifice fiecarui producator. În mare, ele sunt aceleasi ca in cazul oricarei bauturi racoritoare. Totusi, cele cateva pe care energizantele le au in plus fac diferenta, scrie Capital

Cafeina este principalul ingredient al băuturilor energizante. Ea acționează ca un tonic al sistemului central, mărind astfel puterea de concentrare și reducând temporar starea de oboseală.

Taurina, este un alt ingredient întâlnit în băuturile energizante. Taurina este un aminoacid produs de organismul animal și uman, care se găsește în bila, în țesutul pulmonar și în muschi. Cea din băuturile energizante este produsă sintetic.

Unii producatori includ printre ingrediente si extract de guarana, care contine, la randul lui, cafeina. Plusul pe care il aduce acest ingredient este faptul ca, datorita unor substante pe care le contine, efectul sau este unul mai indelungat.

Atenție mare și la alt aspect. Amestecul energizantelor cu alcoolul mărește riscul intoxicației. De asemenea, efectele băuturilor energizante sunt mai puternice cu cât vârsta consumatorului este mai mică.

Potrivit medicilor din Germania, băuturile energizante acționează pe ventriculul stâng al inimii, cavitatea ce pompează sânge în corp. O face să se contracte mai puternic. Un adult poate să consume până la două doze pe zi, dar în adolescență, această cantitate este mult prea mare.

Citește și:

Răsturnare de situație! Ce a ascuns Poliția Română în scandalul momentului

Frații Dedeman dau din nou lovitura! Profituri uriașe față de 2018

Ordinul se aplică de azi! Schimbarea care vizează milioane de români

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare