sursa foto:  realitateaoltului.ro

Răsturnare de situație! Ce a ascuns Poliția Română în scandalul momentului

Informații noi în scandalul momentului! După ce reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) au declarat, pentru Bugetul.ro, că nu a fost vândut pește contaminat, pescuit din zone interzise din Europa, procurorul care se ocupă de caz, Teodor Nițu, a tras un puternic semnal de alarmă, dezvăluind că s-a vândut și că este posibil ca astfel de pește să mai fie la vânzare în marile magazine.

UPDATE! Și purtătorul de cuvânt al ANSVSA, Rareș Hăbeanu, susține că peștele contaminat nu a ajuns pe piața din România și că a fost blocat în depozite.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR, ne-a spus, marți, că nu a fost vândut pește impropriu consumului pe piața locală și că s-a blocat intrarea în țară a acestuia.

Vezi și EXCLUSIV Informații noi de la Poliția Română privind intervenția în forță demarată azi: ‘Doar s-a adus’

„Nu, nu (n.r. – nu au fost vândute cantități de pește). Până în acest moment, din datele pe care le deținem, s-a blocat intrarea în țară a 30 de tone de pește, prin cooperarea între Poliția Română și autorități din Italia, Spania, Franța și Ungaria.

Vezi și SURSE Caracatiță uriașă în sistemul medical: ‘Se fură cu bună știință și toată lumea știe’

La acest moment, pentru documentarea activității infracționale, se fac toate aceste percheziții la persoanele bănuite. Peștele doar s-a adus prin acele firme”, ne-a transmis Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR.

Surpriză, însă, procurorul Teodor Niţă, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, a dezvăluit, miercuri, că astfel de pește a fost vândut în România și că e posibil ca să mai fie la vânzare în marile magazine.

„(n.r. – S-a vândut) cam prin toată țară, inclusiv prin magazine mari. Noi am documentat asta de la începutul lui 2018. Sunt sute de tone. Nu știu ce se mai găsește, la ora actuală, prin magazine, că ar însemna să vă mint”, a declarat Niță, pentru EuropaFM.

Oamenii legii au confiscat până acum 100 de tone de peşte contaminat, pescuit din zone interzise din Europa. Valul de percheziții a început marți, când în mai multe judeţe din ţară, au fost efectuate peste o sută de percheziţii domiciliare privind anihilarea unui grup infracţional organizat în domeniul pescuitului, la nivel internaţional, fiind confiscate peste 30 de tone de peşte impropriu consumului.

„La această oră, poliţiştii români, precum şi cei din Italia, Spania, Franţa şi Ungaria pun în aplicare peste 150 de mandate de percheziţie domiciliară, în vederea documentării activităţii infracţionale a unui grup organizat, care se ocupa cu activităţi ilegale din domeniul pescuitului, achiziţiei, transportului şi comercializării peştelui impropriu consumului. În România, poliţiştii pun în aplicare 115 astfel de mandate de percheziţie domiciliară, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa, Călăraşi, Dâmboviţa, Argeş, Ilfov, Tulcea, Ploieşti, Braşov, Brăila, Buzău, Vâlcea, Giurgiu şi Maramureş. Alături de ei sunt şi reprezentanţi ai Poliţiei Naţionale din Spania. La rândul lor, poliţiştii români participă la acţiunile similare care au loc pe teritoriul Italiei, Spaniei, Franţei şi Ungariei”, a informat IPJ Constanța, marți.

Vezi și Frații Dedeman dau din nou lovitura! Profituri uriașe față de 2018

Ordinul se aplică de azi! Schimbarea care vizează milioane de români

Surpriză pentru mii de angajați! Cine sunt cei care primesc bani pentru prezența la muncă

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare