sursa foto:  jurnalul.ro

ATENȚIE! Cine trimite, de fapt, mailuri FALSE, în numele DNA?

Redacția Bugetul.ro a fost cea care a sesizat Direcția Națională Anticorupție, miercuri, în privința unui mail primit – chipurile – din partea DNA, care, în cele din urmă, s-a dovedit a fi expediat de la o adresă falsă, și nu de la cea a instituției conduse de procurorul-șef Laura Codruța Kovesi.

Miercuri dimineața, pe adresa Bugetul.ro, a fost expediat un mesaj electronic cu numele „Dosar penal volga neagră – Vasile Dîncu (Grupul de la Cluj) – LIDER, Laura Codruța Kovesi – executant”. În respectivul mail apărea un document denumit „sesizare” și un link.

Ulterior, am contactat Biroul de Presă al DNA, care nu avea cunoștință de acest mesaj electronic, fiind asigurați că ni se va răspunde cât mai curând posibil.

Joi, am fost sunați de o persoană din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, care ne-a spus că acel mail nu a fost trimis de către DNA.

În cele din urmă, cu ajutorul celor DNA, am identificat și adresa de pe care fusese expediat mesajul: emkei.cz (emkei.cz [46.167.245.116]) – o adresă din Cehia.

Precizăm că, de pe această adresă, oricine poate trimite un mesaj electronic fals, chiar și în numele președintelui Statelor Unite ale Americii.

Un expert în IT, contactat de Bugetul.ro, ne-a dezvăluit că acest mail a fost, în proporție de 90%, trimis din România și că el conține viruși ce pot urmări activitatea calculatorului.

Așadar, aveți grijă ce fișiere din mailuri deschideți!

Reacția oficială a DNA

Joi, 19 octombrie, Direcția Națională Anticorupție a emis un comunicat despre acest subiect, pe care vi-l redăm integral mai jos:

„Având în vedere că, în cursul zilei de 18 octombrie 2017,  diverse persoane au primit mesaje electronice de la o adresă falsă, cu denumirea anticoruptie@pna.ro, deși anterior nu au avut nicio corespondență cu instituția, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să atenționeze că astfel de mesaje nu provin de la Direcţia Naţională Anticorupţie și, în cazul în care sunt primite, trebuie verificate, aşa cum s-a întâmplat și în acest caz.

Scopul creării acestei adrese false de e-mail a fost transmiterea de informații false, în încercarea de a induce în eroare destinatarii și nu are legătură cu infrastructura informatică a instituției.

De asemenea, subliniem că nici Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.) și nici persoanele din conducerea instituției nu deţin niciun fel pagină sau cont de utilizator pe rețele de socializare.

Direcţia Naţională Anticorupţie anunță că singura expunere a instituției existentă în spațiul virtual este pagina de internet www.pna.ro (în vederea semnalării unor fapte de corupție, pentru a face solicitări, pentru a afla date de contact, pentru a afla informații despre activitatea instituției etc.)”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție.

Vezi și Telekom a dat un mega-tun: Cu ce bancă s-a aliat și ce au lansat împreună

Dați ALARMA! 5.000 de locuri de muncă, puse la dispoziția românilor – salariul poate depăși chiar și 1.500 de euro

Își „DISTRUGE” concurența! Ce GIGANT din România va achiziționa un cunoscut spital și o întreagă rețea de clinici

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.