sursa foto:  publika.md

Atenție, români! De mâine, vor fi interzise! Prevederea din Ordonanța de Urgență intră în vigoare sâmbătă

O interdicție importantă intră în vigoare sâmbătă, 27 iunie! De mâine, vor fi interzise! Amenzile pot ajunge până la 100.000 de lei.

O serie de telefoane vor fi interzise în România, de mâine. Este vorba despre dispozitivele care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT.

Prevederea apare în OUG 46/2019, publicată în Monitorul Oficial, iar comercianții care vor continua să vândă acele tipuri de dispozitive riscă amenzi foarte mari. Astfel, firmele care nu afișează informațiile riscă o amendă între 5.000 și 50.000 de lei. În caz de recidivă, amenzile sunt cuprinse între 10.000 și 100.000 de lei. Amenzile vor fi aplicate de cei de la Protecția Consumatorului, iar STS este responsabil de implementarea măsurilor care să asigure buna funcționare a mesajelor transmise prin intermediul acestui sistem, informează dcnews.ro.

Operatorii economici care comercializează telefoane mobile au obligaţia de a furniza şi a menţine atât pe paginile web proprii, cât şi la punctele de vânzare, pentru telefoanele mobile comercializate, informaţii privind:

a) capabilităţile de recepţionare a mesajelor RO-ALERT;

b) modalităţile de activare a acestor facilităţi pentru fiecare tip de telefon mobil comercializat.

(2) Informaţiile prevăzute la alin. (1) se transmit şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în vederea publicării în portalul web RO-ALERT”, se arată în art. 18 al ordonanţei, publicate pe lege5.ro.

RO-Alert este un sistem care transmite mesaje de avertizare pe telefonul mobil și astfel dă posibilitatea fiecărei persoane să se protejeze în caz de pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme sau incendii și alte evenimente cu potențial impact asupra vieții.

Primirea mesajelor prin RO-ALERT nu presupune introducerea numerelor de telefon într-o bază de date, informează MAI.

Vezi și

EXCLUSIV Penitenciarul Rahova, confirmare de ultimă oră, în scandalul interviului dat de Liviu Dragnea

Klaus Iohannis vrea ‘Guvernul Meu’, dar fără Ludovic Orban. Cine sunt miniștrii vizați pentru schimbare

Surpriză! Pe cine ar pregăti PSD ca premier

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare