sursa foto:  mesagerulhunedorean.ro

Au transformat 10 zile în 10 LUNI! Ce au făcut procurorii DIICOT în cazul comisarului Berbeceanu

Dezvăluire incredibilă din speța care îl are ca actor principal pe comisarul-șef Traian Berbeceanu! Procurorii DIICOT au transformat 10 zile în 10 luni. Despre ce e vorba mai exact?

După aproape 10 luni de la momentul în care a primit dosarul de la Înalta Curte de Casație și Justiție, DIICOT și-a motivat apelul în dosarul Traian Berbeceanu. Asta deși Regulamentul de ordine interioară a instanțelor precizează clar că, în cazul dosarelor penale fără arestați, de la momentul în care primesc dosarul pentru motivare, parchetele au la dispoziție 10 zile pentru a întocmi documentul și a retrimite dosarul la instanță, informează glasul-hd.ro.

Conform Articolului 135, alin. (2), din Regulamentul de ordine interioară a instanțelor, cei de la DIICOT aveau la dispoziție 10 zile pentru a-și motiva apelul și a retrimite dosarul la instanță. Aceștia au avut, însă, nevoie de aproape 10 LUNI.

„În cauzele penale în care procurorul a participat și a exercitat calea de atac a apelului sau a contestației, la cererea procurorului dosarele se transmit la parchet în vederea motivării căii de atac, cu excepția situațiilor în care legea prevede un termen pentru înaintarea dosarului la instanța competentă să soluționeze calea de atac. Dosarul va fi restituit de parchet în cel mult 10 zile, iar în cauzele urgente în cel mult 5 zile”, se precizează la alin. (2), Art. 135, din Regulamentul de ordine interioară a instanțelor.

Potrivit sursei citate, zilele trecute, DIICOT și-a motivat, în sfârșit, apelul, iar dosarul a fost retrimis către ÎCCJ, iar de aici a ajuns la DNA. „În data de 23 ianuarie, dosarul a plecat de la Secția Penală către DNA, pentru motivarea apelului”, a declarat Stelian Bodeanu, de la Biroul de Informare și Relații Publice al ÎCCJ. Apoi, după ce și DNA va motiva apelul făcut, dosarul se va întoarce la ÎCCJ, la secția de 5 judecători, iar judecarea apelului poate începe.

După aproape doi ani de procese, la 30 iunie 2016, comisarul-șef Traian Berbeceanu a fost achitat de către judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Tot atunci, fostul șef al DIICOT Alba, procurorul Ioan Mureșan, a fost condamnat, în prima instanță, la 7 ani de închisoare pentru represiune nedreaptă și abuz în serviciu, colegul său, Nicolae Cean, de la Parchetul Alba, a primit 2 ani cu executare pentru complicitate, iar ofițerul Alin Munteanu, de la BCCO Alba, 4 ani cu executare.

Vezi și Documente EXCLUSIVE! ȘANTAJ și abuz în serviciu – acuze grave la adresa ministrului demisionar al Tineretului și Sportului

Surpriză de proporţii: Milionară sexy în noul Guvern – averea fabuloasă a unei deputate care ar putea deveni ministru

Tudor Chirilă reacționează, după ce a fost acuzat că ar fi în spatele protestelor #rezist: “Mă declar vinovat”

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare