AUR-ul lui George Simion devine al doilea partid din România! PSD rămâne lider! Sondaj

Un sondaj realizat de INSCOP anunță că Alianța pentru Unirea Românilor, partidul prezidat de George Simion, a devenit a doua formațiune politică din România, în preferințele votanților.

AUR a reușit să urce la 20,6%, devansând Partidul Național Liberal, care ar fi votat la următoarele alegeri parlamentare de doar 16,6% dintre respondenți.

Pe primul loc rămâne Partidul Social Democrat, cu 34,3%.

„Intentia de vot pentru partide in ianuarie 2022.

Doua concluzii principale:

1. Certurile dintre partidele coalitiei aflate la guvernare pe fondul crizei facturilor la energie le afecteaza in mod direct intentia de vot. Deocamdata impactul este controlabil, dar problema risca sa devina o amenintare majora daca relatia dintre PSD si PNL nu se va armoniza si cele doua partide nu vin cu solutii in locul disputelor politice. Dupa catastrofala criza politica de la finalul anului trecut, oamenii nu mai vor sa auda de certuri politice si nu vor avea niciun pic de rabdare si niciun gram de toleranta pentru partidele care le vor provoca.

2. Tensiunile din coalitie si intarzierea oferirii de solutii la probelemele sociale alimenteaza in continuare cresterea AUR. Daca pe zona de securitate militara, din cauza amenintarilor Rusiei observam o crestere foarte puternica a increderii in NATO, in UE, in Occident, de bun augur pentru moralul natiunii, problemele sociale si politice domestice/interne vor alimenta in continuare adeziunea electorala la discursul ultra-populist.
Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshall Fund of the United States, Black Sea Trust for Regional Cooperation și True Story Project. Ancheta sociologică s-a derulat în perioada 11-18 ianuarie 2022, datele fiind culese prin metoda CATI (interviuri telefonice). Volumul eșantionului a fost de 1162 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9 %, la un grad de încredere de 95%.”, informează Remus Ștefureac, președintele Grupului de Gândire Strategică.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Vot alegeri parlamentare Esantion: 1162 de respondenti. Perioada de culegere: 10-18 ianuarie 2022. Date culese telefonic Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, și ar participa urmatoarele partide/ alianțe politice, dvs. cu candidații cărui partid/ alianțe ați vota? (% total din cei care au exprimat optiune de din esantion) 34.3% 20.6% 16.6% 12.5% Partidul 4.2% Alianta pentru 2.9% Partidul National (PSD) Uniunea 2.1% Uniunea Romanilor (AUR) 1.7% (PNL) Partidul Pro Romania (USR) 1.3% Partidul 1.3% Maghiarilor diRoman (UDMR) Forța Dreptei(FD) Partidul 1.0% 1.5% (PMP) Partidul Alianta Alt partid (PPU-sl) Patrie (APP) (PNR)”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare