sursa foto:  digi24.ro

Avertismentul îngrijorător transmis de cercetători: ‘Imunitatea oferită de vaccinurile anti-COVID-19, foarte probabil să scadă în timp’

Cercetătorii britanici atrag atenția că imunitatea pe care o oferă vaccinarea anti-Covid-19 este foarte probabil să scadă în timp, astfel încât campaniile de vaccinare vor continua în următorii ani.

„Este foarte probabil ca imunitatea indusă de vaccinul faţă de infecţia cu SARS-CoV-2 şi boala potenţial severă (dar probabil într-o măsură mai mică) să scadă în timp”, conform unui rezumat al unui document examinat de Grupul de consiliere ştiinţifică pentru situaţii de urgenţă al guvernului (SAGE).

„Prin urmare, este probabil că vor exista campanii de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 pentru mulţi ani de acum înainte, dar în prezent nu ştim care va fi frecvenţa optimă necesară revaccinării pentru a-i proteja pe cei vulnerabili”, au spus oamenii de ştiinţă.

Documentul, intitulat „Cât timp vor continua vaccinurile să protejeze împotriva COVID?”, a fost scris de virologi şi epidemiologi proeminenţi de la Imperial College London, Universitatea din Birmingham şi serviciul de sănătate publică din Anglia Public Health England, informează agerpres.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare