sursa foto:  Facebook

‘Băi nene, de câte ori dublează ăștia numărul de paturi de ATI, el scade la jumătate!’ – Fostul jurnalist Cristian Vasilcoiu, ieșire la adresa Guvernului!

Fostul jurnalist Cristian Vasilcoiu, în prezent consilier al lui Marius Budăi (PSD), taxează Guvernul Cîțu, după ce premierul a anunțat că va dubla numărul de paturi de la ATI.

Cristian Vasilcoiu a remarcat că, de câte ori liberalii anunță că dublează numărul de paturi la ATI, acesta scade la jumătate.

INS, 2019: Avem 5.000 de paturi de ATI!
Iohannis, octombrie 2020: Avem 3.065 paturi la ATI, am dublat numărul!
Cîțu, septembrie 2021: Vreau să dublăm numărul de paturi de la ATI, știu foarte bine că putem să ajungem la 1.600!
Băi nene, de câte ori dublează ăștia numărul de paturi de ATI, el scade la jumătate!”, a răbufnit Vasilcoiu.

Vezi și SURSE Planul lui Florin Cîțu, scos la suprafață! De ce a intrat ‘all-in’ în lupta cu USR-PLUS

Institutul Național de Statistică, în 2019: 5.181 de paturi la ATI

Secţiile de anestezie şi terapie intensivă (ATI) din spitalele din Ro­mâ­nia cumulează doar 5.181 de paturi, potrivit datelor de la In­sti­tutul Naţional de Statistică, aferente anului 2019, a scris ZF.

Klaus Iohannis, la 27 octombrie 2020: „La acest moment, avem 3.065 de paturi”

La acest moment, avem, conform rapoartelor din secţiile de ATI, 3.065 de paturi de terapie intensivă pentru toţi pacienţii, nu doar COVID, 2.252 de ventilatoare mecanice, 2.756 de monitoare şi o serie întreagă de echipamente achiziţionate cu diverse surse de finanţare. La acestea se adaugă 5 unităţi de terapie intensivă mobilă, 2 spitale modulare şi un modul ATI cu un total de 169 de paturi„, a declarat şeful statului.

Florin Cîțu, duminică, 12 septembrie 2021: „Aş vrea cât mai repede să revenim la 1.600 de paturi disponibile pentru secţiile ATI”

Aş vrea să vorbim despre situaţia de la ATI. Avem deja 600 de persoane. Ultima informare pe care o aveam este că avem ca număr de paturi disponibile 860, aş vrea cât mai repede să revenim la 1.600 de paturi disponibile pentru secţiile ATI. Dacă este nevoie de intervenţia mea, spuneţi, dar ştiu foarte bine că putem să ajungem la 1.600 de paturi. Să-mi spuneţi cum şi când ajungem acolo, ca să nu fim luaţi pe nepregătite”, a afirmat , duminică, premierul Cîțu.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare