bnr

Banca Națională a României trage semnalul de alarmă- Ce se întâmplă cu pensiile

Informaţii de ultimă oră despre pensii. Valentin Lazea, economistul-şef al Băncii Naţionale a României, cere prorogarea creşterii pensiilor cu 40% de anul viitor, pentru a se putea ţine deficitul bugetar sub control. În plus, el vorbeşte despre concedieri şi despre impozitarea pensiilor speciale.

Prezent la un eveniment organizat la ASE Bucureşti, Lazea a declarat că ar trebui făcute investiţii care să fie sustenabile pe termen lung, tocmai pentru a aduce mai mulţi bani la buget, nu în mod artificial, ci urmărindu-se productivitatea. Guvernul ar trebui să analizeze foarte clar care este prioritatea: să mărească pensiile cu 40% în 2020 sau să facă investiţii, spune economistul-şef al BNR. Valentin Lazea sugerează că se poate face foarte simplu o prorogare, adică o amânare, relatează Antena 3.

Pe de altă parte, prezent la acelaşi eveniment, premierul Ludovic Orban a precizat că va respecta legea în vigoare, care prevede creşterea pensiilor.

În 2020, punctul de pensie ar trebui să crească la 1775 de lei de la 1 septembrie, iar pensia minimă la 804 lei, la aceeaşi dată

 

Vezi și: Vești bune- Apare un nou serviciu pentru cei care dețin carduri

Lovitură pentru un lider PSD-I se cere demisia

Schimbări în Legea Pensiilor- Cine sunt cei vizați

TAGS

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare