sursa foto:  adevarul financiar

Banii pentru dezvoltare a României încep să scadă. În ce au fost investiți aceștia

Primăriile din țară au recepționat până acum aproape 3.000 de proiecte de investiții prin etapa întâi a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Până la data de 15 septembrie 2018 au fost recepţionate 1.500 de proiecte de reabilitare şi modernizare de drumuri, 568 de sisteme de alimentare cu apă, 251 – sisteme de canalizare, 16 proiecte integrate de alimentare cu apă şi canalizare, 128 de poduri şi podeţe, 387 de creşe, grădiniţe şi unităţi de învăţământ (şcoli primare, şcoli gimnaziale şi licee), precum şi 14 unităţi sanitare. Celelalte proiecte vizează obiective culturale, instituţii publice, sisteme de iluminat public stradal şi infrastructură turistică.

Etapa întâi a PNDL are incluse pentru finanţare 5.505 obiective de investiţii, în valoare totală de peste 18 miliarde de lei.

Prin etapa a II-a din PNDL au fost semnate, până pe 15 septembrie, 6.650 de contracte, din cele 6.718 proiecte incluse la finanţare.

Pot beneficia de finanţare, în cadrul PNDL, unităţile administrativ-teritoriale reprezentate de autorităţile administraţiei publice locale, respectiv comunele, municipiile şi oraşele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, judeţele, precum şi unităţile administrativ-teritoriale membre ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condiţiile legii, pentru investiţiile realizate prin asociaţiile de dezvoltare intercomunitară.

Citește și:

EXCLUSIV! Renaște un celebru brand românesc, de a cărui „îngropare” ar fi profitat firme apropiate lui Dragnea! Zeci de unități apar pe piața locală

Bugetarii au un nou beneficiu de la 1 ianuarie-Ce a decis Guvernul condus de Viorica Dăncilă

BOMBA din noua Lege a pensiilor!Legătura dintre aceasta și alegerile electorale-Ce ar urmări PSD

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare