sursa foto:  click.ro

Update! EXCLUSIV! Renaște un celebru brand românesc de a cărui „îngropare” ar fi profitat firme apropiate lui Dragnea! Zeci de unități apar pe piața locală

Unul dintre cele mai cunoscute branduri românești revine în forță! Firme apropiate lui Liviu Dragnea au fost acuzate că ar fi profitat de falimentarea brandului. 

Este vorba despre Porcul de Periș. În anul 2015, după ce fusese falimentat, abatorul Periș a fost preluat de către Agricover Holding, iar acum acesta a reînviat la propriu. Zeci de unități vor apărea pe piața locală, conform unui anunț al oficialilor companiei.

Brandul Abatorul Periș este, la ora actuală, prezent în majoritatea piețelor bucureștene. „Produsele de carne de porc proaspată sunt puse la dispoziție consumatorului final atât prin intermediul marilor lanțuri de retail, cât și prin rețeaua de magazine proprii dezvoltată de către Agricover”, a anunțat compania.

Vezi și EXCLUSIV! Caz halucinant! Creștere uluitoare a celei mai mari pensii din România – Ministerul Olguței Vasilescu reacționează

Mai mult, șefii Agricover au precizat că în acest an vor apărea până la 30 de magazine.

„În 2018, compania are în vedere extinderea rețelei de desfacere până la un număr de 30 de magazine situate în principalele zone de consum din București și din împrejurimi”, se arată într-un comunicat al Agricover.

Abatorul Periș nu este afectat de pesta porcină

În prezent, piața suinelor este cutremurată de scandalul pestei porcine africane. Sute de mii de porci au fost sacrificați pentru a împiedica răspândirea virusului, iar sute de persoane ce lucrau pentru fermele de porci au fost concediate.

Nu este și cazul abatorului Periș, care, în loc să concedieze oameni, acesta angajează. Surse din interior au declarat, pentru Bugetul.ro, că abatorul Periș nu este afectat de pesta porcină.

Vezi și SURSE! O nouă lovitură, încasată direct de Liviu Dragnea! Cine ar urma să-l părăsească

„Pe noi nu ne-a afectat pesta porcină. Ne desfășurăm fără probleme activitatea”, ne-au dezvăluit surse din interior.

De altfel, Agricover a postat chiar astăzi un anunț de angajare: „Grupul Agricover gestionează ABATORUL PERIȘ (lângă Otopeni), care procesează săptămânal acum peste 9.000 de capete de porc. Suntem deja în București, Târgoviște, Ploiești, Moreni, Titu, și deschidem primele magazine în Găești, Urlați și Mizil. Pentru magazinul noastru din Urlați, situat lângă primărie, căutăm 5 vânzătoare și ajutori de măcelari, serioși și motivați să se alăture echipei noastre. Oferim condiții de muncă moderne, salariul lunar de 1.500 lei net, tichete de masă, un pachet lunar cu produse din abator în valaore de 100 de lei și un procent din comisionul de vânzări, după prima lună”.

Dragnea, acuzat că ar fi profitat de falimentarea companiei

În anul 2017, HotNews dezvăluia că la Periș se aflau în custodie circa 21.000 de porci proprietate a Rezervei de Stat, suine care ar fi dispărut odată cu falimentarea SC Romsuintest Periș, actualul Abator Periș.

Vezi și SURSE! „Caracatița” din „ograda” lui Carmen Dan: Sume fabuloase, pentru a fi puși șefi!

Compania a fost înființată în 1991 prin transformarea Stațiunii Centrale de Cercetare pentru Creșterea Porcinelor, care exista din anul 1970, și, un timp, a fost singura unitate din România care efectua cercetare științifică în domeniul creșterii porcinelor. Din 2010, fermele au început însă să rămână fără porci, în 2012 firma a fost băgată în insolvență, iar în 2015 a fost declarat falimentul. Legăturile cu două dintre firmele din anturajul lui Liviu Dragnea sunt dezvăluite de jurnaliștii de la Hotnews, care spun că au fost depuse și patru plângeri penale.

La Periș se aflau în custodie și aproximativ 21.000 de porci proprietate a Rezervei de Stat, reprezentând peste 1.600 de tone de carne de porc. Alături de alte animale, și porcii proprietatea Rezervei de Stat au fost tăiați și comercializați în perioada martie 2011 – ianuarie 2012, fiind indicat drept responsabil pentru acest lucru Claudiu Laurențiu Barbu, acționar și administratorul Romsuintest Periș. De precizat că, prin intermediul unei alte firme, Barbu a colaborat cu PSD în ceea ce privește mutarea unor datorii, scria și Digi24.

La vremea respectivă, Liviu Dragnea a negat că ar fi fost implicat în falimentarea SC Romsuintest Periș.

Drept la replică

Acest articol a primit un drept la replică din partea Agricover:

„În primul rand va multumim pentru interesul acordat si pentru informatiile publicate. Dorim insa sa aducem urmatoarea clarificare pentru eventuale materiale viitoare, cu privire la achizitia efectuata de Agricover si a activitatii pe care o desfasuram:

· Astfel, in anul 2015, Agricover a achizitionat prin licitatie publica doar unitatea de abatorizare a porcilor din localitatea Niculesti, judetul Dambovita, nu fermele de porci din localitatea Peris, judetul Ilfov (la care faceti referire in ultima parte a materialului), acestea nefacand obiectul acestei licitatii.

· Agricover nu detine ferme de porci si nu desfasoara activitate de crestere a porcilor. Porcii abatorizati in unitatea detinuta de Agricover provin de la fermierii parteneri din zootehnie (lucram cu peste 80 de fermieri parteneri la nivel national)”.

Vezi şi Bugetarii au un nou beneficiu de la 1 ianuarie-Ce a decis Guvernul condus de Viorica Dăncilă

BOMBA din noua Lege a pensiilor!Legătura dintre aceasta și alegerile electorale-Ce ar urmări PSD

Lovitură de proporții dată de Florin Călinescu! Suma uriașă care i-a intrat în conturi

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare