sursa foto:  dw.com

Bate vânt de război înspre țările NATO? Polonia se înarmează până în dinți. Ministrul polonez al Apărării: ‘Am semnat contractul pentru achiziționarea a 250 de tancuri de luptă americane Abrams’

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a semnat un contract pentru achiziţionarea a 250 de tancuri de luptă americane Abrams, în versiunea lor modernizată, pentru o sumă totală de 4,74 de miliarde de dolari (4,32 de miliarde de euro).

Acordul vizează achiziţia a 250 de tancuri Abrams, tancuri de depanare, poduri de asalt (…), sisteme de informaţie şi logistică, precum şi o cantitate serioasă de muniţii”, a precizat Mariusz Blaszczak în timpul unei ceremonii televizate. „Suma tranzacţiei se ridică la 4,74 de miliarde de dolari„, a adăugat el.

Potrivit mass-media poloneze, este vorba de 250 de tancuri Abrams în versiunea M1A2 SEPv3, fabricate de grupul american General Dynamics, de 26 de tancuri de depanare Hercules M882 şi de 17 poduri de asalt M1110.

Potrivit ministrului polonez, tancurile, dintre care primele 28 de exemplare vor fi livrate Poloniei anul acesta, vor fi desfăşurate la est de fluviul Vistula, pentru a „descuraja agresorul potenţial”.

Toată lumea este conştientă de ceea ce se întâmplă în spatele frontierei noastre estice„, în Ucraina care se confruntă de peste o lună cu invazia rusă, a subliniat el, informează AFP, citează agerpres.ro.

Livrările tuturor acestor arme grele sunt programate să se încheie până în 2026.

Vezi și:

Începe partea cea mai dură a războiului ruso-ucrainean? Secretarul general al NATO: ‘Vladimir Putin mută un număr mare de trupe către est în Rusia’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare