sursa foto:  Profimedia Images

Bubuie un nou conflict în Europa? Ambasada Rusă acuză SUA că ar folosi același scenariu în Bosnia și Herțegovina ca în Ucraina

Ambasada Rusiei în Bosnia și Herțegovina a declarat – duminică – că nu există niciun fel de invazie rusă în Ucraina și a acuzat SUA de destabilizarea acestei țări și că i-ar pregăti același scenariu ca în Ucraina.

Pe pagina sa de Facebook, Ambasada Rusiei la Zagreb reacţionează la o postare a misiunii diplomatice americane din Bosnia-Herţegovina pe Instagram, care citează responsabili ruşi afirmând înaintea agresiunii împotriva Ucrainei că nu va fi niciun atac şi că Occidentul răspândeşte o falsă propagandă avertizând despre acesta.

„Au minţit”, scrie ambasada SUA la Zagreb, citând declaraţii ale ministrului rus de externe Serghei Lavrov, ale purtătorului de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Peskov şi ale ambasadorului rus la Washington, Anatoli Antonov.

„Ca de obicei, americanii mint. Pentru că nu există nicio invazie. În schimb, există o operaţiune militară specială de demilitarizare şi denazificare a regimului ucrainean”, a răspuns Ambasada Rusiei în Bosnia-Herţegovina pe Facebook.

Misiunea diplomatică rusă îi acuză pe americani de militarizarea Ucrainei prin „pomparea de arme pentru bandele criminale”.

Ambasada rusă sugerează indirect că SUA pregătesc pentru Bosnia-Herţegovina un scenariu similar celui din Ucraina şi că subminează UE ca rival strategic.

Washingtonul este cel care obstrucţionează dialogul cu Bosnia-Herţegovina, ridicând popoarele constitutive unele împotriva altora şi opunându-se înlăturării „protectoratului străin anacronic care este reprezentat de Oficiul Înaltului Reprezentant”, susţine ambasada Rusiei la Zagreb.

„Washingtonul împinge prudent Bosnia-Herţegovina spre UE pentru a o utiliza, la fel ca pe Kosovo, ca fitil împotriva UE, adversarul său geopolitic”, a adăugat ambasada, acuzând SUA că „nu sunt un prieten real ci un prădător experimentat”, conform agenţiei de presă citate, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Va începe cel de-al Treilea Război Mondial? Premierul sloven avertizează: Dacă Ucraina va cădea, urmează Republica Moldova, Georgia, Balcanii de Vest și republicile baltice

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare