sursa foto:  b1.ro

Călin Popescu Tăriceanu, mesaj crunt către Orban: ‘Ludovic, pe voi nu vă țin împreună principiile liberale, ci complicitățile penale!’

Preşedintele ALDE,  Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat într-o nouă postare pe pagina sa de socializare, încă un semnal de alarmă în legătură cu conflictele de interese apărute în guvernul condus de Ludovic Orban. 

După ce Șeful Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor și-a falsificat diploma de bacalaureat, a fost rândul șefului Grupului de Comunicare Strategică, scrie Călin Popescu Tăriceanu, să intre sub lumina reflectoarelor, acesta ”mințind” în privința studiilor universitare. Însă a mai apărut și un alt caz, între timp, cel al lui Ion Ștefan – ministrul Dezvoltării.

Călin Popescu Tăriceanu mai scrie că Ion Ștefan – zis Grindă – ”și-a angajat toate neamurile și ”neamurile neamurilor prin funcții publice”, iar apoi a ”sifonat”, pentru firma proprie, 1.099.864 lei.

”După ce și-a angajat toate neamurile și neamurile neamurilor prin funcții publice, ieri am aflat că, de când este ministru, dl Grindă a sifonat pentru propria-i firmă 1.099.864 lei! Dacă nici asta nu este un grav conflict de interese, atunci înseamnă că s-a întors lumea cu fundul în sus”, menționează Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu, mesaj dur pentru Ludovic Orban: ”Te-ai înconjurat doar de personaje de talia și calibrul tău”

Liderul ALDE este de părere că Ludovic Orban nu gestionează, așa cum ar fi normal, această situație alarmantă, iar explicația ar fi aceea că s-s-a înconjurat, de-a lungul timpului, de oameni care ”nu au făcut nimic pe linie profesională”.

Postarea lui Călin Popescu Tăriceanu conține, în final, și o acuzație gravă la adresa premierului României, acesta trecând peste ”principiile liberale” și acceptând – prin păstrarea în funcții a celor care se află în mijlocul conflictelor de interese – ”complicitățile penale”.

”Ludovic, în loc să-i demiți pe loc tu ai ales să-i aperi și să le găsești scuze!

Te-ai înconjurat doar de personaje de talia și calibrul tău, oameni care nu au făcut nimic pe linie profesională, dar se cațără în funcții publice bine plătite pentru că au o singură calitate: sunt prieteni cu tine! Ludovic, pe voi nu vă țin împreună principiile liberale, ci complicitățile penale!”, încheie Călin Popescu Tăriceanu, notează Gândul.ro

Citeşte şi:

Gheorghe Piperea, reacție pentru Bugetul.ro, după ce judecătorii au amânat pronunțarea în scandalul Clotilde Armand-Dan Tudorache

Codul Muncii are parte de modificări! Ministrul Violeta Alexandru a făcut anunțul

Vești proaste pentru anumiți pensionari! Veți rămâne fără pensie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare