sursa foto:  ziarulromanesc.net

Cancelarul german face o dezvăluire cutremurătoare: Putin a decis să invadeze Ucraina cu cel puțin un an înainte

Cancelarul german Olaf Scholz, a transmis că liderul Federației ruse Vladimir Putin, plănuia de mult timp un atac asupra Ucrainei și a decis asupra invaziei în sine cu cel puțin un an înainte, scrie antena3.ro

 

 

 

„Nimeni nu știe cu adevărat”, a răspuns Scholz când a fost întrebat când Putin va rămâne fără resurse pentru a continua războiul, dar planificarea pe termen lung, potrivit cancelarului, indică că este pregătit pentru un război lung.

„El este liderul unei țări foarte mari în care trăiesc mulți oameni, cu multe mijloace, el luptă cu adevărat în acest război brutal și se pregătește pentru el de foarte mult timp”, a spus Scholz.

„Cred că decizia de a duce acest război a fost luată cu un an înainte de a începe, sau poate mai devreme, pentru că el se pregătea din timp. Și, prin urmare, va putea continua războiul pentru foarte mult timp”, a spus el.

Scholz a spus că, deși Putin „nu admite acest lucru”, Rusia este afectată de sancțiunile occidentale.

„Acest lucru se întâmplă cu o țară nu atât de dezvoltată, care chiar are nevoie de toată tehnologia din restul lumii pentru a avea un nivel de trai adecvat”, a spus el.

Dar când a fost întrebat despre cele aproximativ 2 miliarde de dolari pe lună pe care Germania îi cheltuiește pe gaz rusesc, cărbune și altele pentru aprovizionare cu energie, Scholz a răspuns că i-a dat lui Putin șansa de a atenua efectul sancțiunilor.

„Nu poate cumpăra nimic din banii pe care îi primește de la noi pentru că există toate aceste sancțiuni pentru importul de tehnologie modernă și lucruri de care are nevoie. Așa că pentru asta s-a supărat”, a spus el.

În plus, potrivit lui Scholz, Germania depune toate eforturile pentru a reduce suma pe care o plătește Rusiei pentru resursele energetice.

După cum a raportat, cancelarul german Olaf Scholz a spus că Rusia a devenit o amenințare pentru Europa și NATO, scrie antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare