ovidiu jidveian alba

sursa foto:  alba24

Caz ireal în Alba Iulia! Un bărbat a vândut de 50 de ori 155 de apartamente! Cazul a intrat în atenția oamenilor legii.

Scandal uriaș. 50 de apartamente au fost vândute la 155 de clienți, în orașul Alba Iulia, în timp ce o garsonieră a fost vândută către opt persoane.

Caz ireal. Avocatul și fostul subprefect PSD Ovidiu Jidveian ar fi vândut 50 de apartamente la 155 de clienți, iar o garsonieră a fost vândută către opt persoane.

Mai mulți clienți au protestat

Conform  Alba24,  mai mulți clienți au început să protesteze, miercuri, 16 ianuarie, în fața blocurilor ridicate de acesta

Oamenii au adus la protest și documentele ANAF care arată că mai multe apartamente, garsoniere și spații comerciale ar fi fost vândute de mai multe ori, către persoane diferite.

Citește și: Am făcut calculul! Patriarhul Daniel încasează într-un an cât plătește un român creditul la casă

Cum a ajuns Ovidiu Jidveian în posesia terenului

Potrivit Alba24, fost subprefect de Alba, ar fi cumpărat terenul de la bunica sa. Pe acel teren, a construit două blocuri care conțin în total 50 de apartamente, 8 spații comerciale și 3 penthouse-uri, pe un teren de 1148 de metri pătrați, pentru care s-au plătit 6 milioane de euro în 2019.

Conforn  raportului ANAF citat de Alba24, pentru cele 50 de apartamente, au fost întocmite promisiuni de vânzare pentru imobilele sus menționate pentru un număr de 155 de clienți.

„Menționăm faptul că sunt cazuri în care un client a achiziționat unul sau mai multe apartamente, fiind întocmite pentru fiecate în parte promisiune de vânzare”, se arată în procesul verbal al ANAF.

Cum a reușit să vândă aceeași locuință mai multor persoane

Una din familie care au achiziționat garsoniera susțin că pereții ar fi fost mutați, fiind astfel schimbate și  schițele construcției, mai apoi locuințele au fost renumerotate.

Am aflat că suntem 8 cumpărători pe o garsonieră. S-au mutat pereții acesteia de mai multe ori. S-au schimbat schițele, s-au renumerotat și s-a vândut de mai multe ori. Venea la întâlnire (n.r Ovidiu Jidveian) ne promitea marea cu sarea dar nu s-a întâmplat nimic. OCPI știa, notarii știau, toată lumea știa ce se întâmplă. Nu se poate ca aceeași garsonieră să o dai la 8 persoane. Ne-a tot spus că ne dă banii să stăm liniștiți. Ne-a spus că dacă voia să dea țepe era în Dubai acum”, au declarat oamenii în cauză, în timpul protestului.

Citește și: EXCLUSIV. Revolta a sute de părinți! Tichetele de 500 de lei de la Ministerul Educației s-au „rătăcit” în drumul spre școală

Mai multe familii au venit la protest

O femeie a povestit la protest că a cumpărat două locuințe, banii fiind livrați în contul avocatului Ovidiu Jidveian. Aceasta a achiziționat o garsonieră cu 35.000 de euro și un apartament de 56.000 de euro. Potrivit acesteia,  garsoniera mai are patru proprietari, apartamentul în jur de cinci

O altă clientă a povestit că i-a plătit lui Jidveian 55.000 de euro, pentru apartament și garaj, iar în primăvara anului 2023 a aflat că ar exista, de fapt, mai mulți clienți.

O altă tânără spune că, plecată fiind la muncă, în SUA, a luat apartamentul prin agenție. A virat 74.000 de euro către Ovidiu Jidveian, după care s-a încheiat un contract la notar.

Ce spune Ovidiu Jidveian

Conform Alba24, Ovidiu Jidveian nu a mai fost văzut în oraș de o bună perioadă de timp. Acesta a refuzat o declarație video, pe motiv că este internat într-o unitate medicală și că nu este permisă fotografierea și filmarea.

Oamenii prezenți la protest spun că avocatul nu s-ar mai afla în țară.

Ovidiu Jidveian a oferit clarificări în cele din urmă

„80% din antecontracte ( din cei 150 clienți istorici) au fost rezoluționate fie expres, fie de drept, nu s-au făcut suprapuneri de vânzări pe același apartament având contract valabil, curios este că și unii participanți la protest aveau antecontractele rezoluționate.

Unele suprapuneri de numere au existat la momentul recompartimentării generând o stare de confuzie având în vedere că erau 2 corpuri de clădire și la cadastru s-a făcut o eroare și s-au inversat corpurile.

Dar la contractele ce mai erau în vigoare s-au actualizat schițele. Lucrurile nu sunt atât de grave pe cât e prezentată situația. ANAF zice că există posibile infracțiuni de evaziune fiscală, dar fără să identifice nici un fel de prejudiciu din punct de vedere fiscal.

Am încredere că prin procedura insolvenței toată lumea va fi despăgubită într-un termen rezonabil. S-a identificat un investitor care a oferit pe cele 2 blocuri o sumă acoperitoare în așa fel în care nimeni de la masă credală să nu rămână păgubit, doar că materializarea ofertei trebuie să treacă prin mecanismul juridic al insolvenței urmată de reorganizare controlată de administratorul judiciar„.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare