sursa foto:  Pexels

Caz șocant! O copilă a născut la doar 11 ani! Ce măsuri i-au oamenii legii

Opinia publică este oripilată după ce s-a anunțat faptul că o fetiță de doar 11 ani a născut. Totul s-a întâmplat în Republica Moldova, în raionul Călărași, ieșind la iveală sarcina fetei în urma unui control efectuat la o unitate medicală din localitate.

Autoritățile din Republica Moldova au rămas înmărmurite de aflarea vești și au deschis un dosar penal pentru viol, după ce fata de 11 a născut. Oamenii legii au aflat de viol abia în data de 13 decembrie 2023, când reprezentanții unui spital i-au informat cu privire la faptul că o pacientă minoră este însărcinată.

Polițiștii au transmis că în acest a fost pornită o cauză penală, pentru viol săvârșit asupra unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani. Potrivit acestora, în cadrul cercetărilor urmează a fi efectuate acțiuni procesuale, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Totodată, a fost inițiată procedura de audiere în condiții speciale a minorei. Copila de 11 ani a născut la Institutul Mamei și Copilului, informația fiind confirmată de Elena Mudrii, șefa Serviciului Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Sănătății.

Care sunt demersurile în acest caz

Cazul tulburător a ajuns pe masa poliției din centrul țării. După ce au fost sesizați în legătură cu sarcina minorei, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru viol, comis unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani. În cadrul cercetărilor, specialiștii urmează să întreprindă acțiuni pentru stabilirea circumstanțelor. Potrivit Codului Penal din Republica Moldova, violul unei persoane minore, în vârstă de până la 14 ani, se pedepsește cu închisoarea, pe un termen de 10 la 20 de ani.

Citește și: Apel disperat către ministrul Sănătății! O mamă se roagă să nu își piardă copiii din vina unui medicament ieșit de pe piață: „Riscă să moară!”

Pe de altă parte, legea mai prevede un articol pentru raporturile sexuale, altele decât violul, comise asupra unei persoane despre care se știa cu certitudine că nu a împlinit vârsta de 16 ani, fiind aplicată pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 7 ani.

„Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, pentru viol săvârșit asupra unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani. În cadrul cercetărilor urmează a fi efectuate acțiuni procesuale, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Totodată, a fost inițiată procedura de audiere în condiții speciale a minorei”, a spus Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General de Poliție.

Citește și: Povestea impresionantă a Rodicăi, femeia abandonată de cei șase copii. Bătrâna trăiește în sărăcie lucie și nu mănăncă zile întregi: “Nu am nici pâine. Beau un ceai și mă culc”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare