sursa foto:  a1.ro

Ce pensie avea torționarul Ioan Ficior, cel care a decedat în închisoare, miercuri

Miercuri, torționarul Ioan Ficior a trecut în neființă la Spitalul Penitenciarului Jilava, la vârsta de 90 de ani. După o sentință dată în luna martie a anului 2017, Ficior ispășea o condamnare de 20 de ani de închisoare.

Ioan Ficior a fost condamnat definitiv la 20 de ani de temniță, făcându-se vinovat de moartea a 103 deținuți închiși în lagărul de muncă de la Periprava, unde a fost comandant. De asemenea, el a fost obligat și la plata a 310.000 de euro, despăgubiri către supraviețuitorii pe care i-a torturat, au informat Știrileprotv.ro.

Bugetul.ro vă dezvăluie astăzi ce pensie avea Ioan Ficior, înainte de a fi condamnat. Datorită funcțiilor sale, Ficior a beneficiat de o pensie la care mulți pensionari visează. Acesta încasa nu mai puțin de 5.500 de lei.

În anul 2015, înainte de a fi condamnat definitiv, i s-a pus poprire pe o treime din aceşti bani. Judecătorii au luat această decizie pentru ca în situaţia unei condamnări definitive, victimele să poată primi despăgubiri morale, dat fiind că Ficior nu mai avea alte bunuri pe numele său, informa, la vremea aceea, Digi24.ro.

Ficior a fost trimis în judecată în august 2014. Acesta a fost acuzat că, în perioada 1958-1963, când a condus Colonia de muncă Periprava, a introdus şi coordonat un regim de detenţie represiv, abuziv, inuman şi discreţionar împotriva deţinuţilor politici, fiind înregistrate 103 decese.

Vezi și SURSE! Nu mai sunt bani de salarii și pensii??! Guvernul a început operațiunea „marea recuperare”

EXCLUSIV! Lovitură de teatru în privința dezvăluirii facute de liderul #Rezist! Cine se ocupă, de fapt, de cazul său

EXCLUSIV! Carrefour mută în forță, după avertismentul ANAF! Mișcarea pe care trebuie să o facă toți giganții de pe piață

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare