sursa foto:  stiripesurse.ro

Ce se întâmplă cu CEC Bank?

Ministerul Finanțelor Publice a semnat cu firma SC TRANSEARCH INTERNATIONAL contractul pentru selecția celor 9 membri ai Consiliului de Administrație al CEC Bank. Scopul este acela de a eficientiza, dezvolta și valorifica potențialul acestei instituții din subordinea Ministerului Finanțelor Publice.

Vezi și INCREDIBIL! McDonald’s închide primul restaurant din România! Care este motivul

Procesul de recrutare și selecție a avut la bază respectarea prevederilor Legii nr. 111/2016 legată de guvernanța corporativă a întreprinderilor publice iar criteriul de atribuire în baza căruia s-a încheiat contractul de servicii a fost cel mai bun raport calitate – preț.

”Implementarea principiilor de guvernanță corporativă în întreprinderile de stat este una din prioritățile mandatului meu. Cred că este nevoie de o schimbare care să ducă la dezvoltarea, la creșterea profitabilității acestor companii. În cadrul Ministerului Finanțelor, am ales să începem procedurile pentru selecția conducerii CEC datorită importanței pe care o are această instituție în sistemul bancar. E doar startul, procesul va continua  și pentru restul companiilor din subordinea ministerului”, anunță ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Vezi și Dolarul CREȘTE fulgerător! Situație unică în ultimele opt luni

Contractul atribuit firmei SC TRANSEARCH INTERNATIONAL SRL a obținut în total 100 puncte și are o valoare de 80.100 de lei fără TVA. Cerințele minime obligatorii ce au stat la baza selecției au fost:
       – Forma de înregistrare – realizată în condițiile legii din țara de rezidență, operatorul economic să fie legal constituit, și să nu se afle în niciuna dintre situațiile de anulare a constituirii, precum și să aibă capacitatea profesională de a realiza activitățile care fac obiectul achiziției
       – Experiența generală – operatorul trebuie să demonstreze că în ultimii 3 ani a prestat servicii similare de recrutare candidați pentru poziții de administratori la societăți din sectorul public sau privat, care s-au concretizat cu ocuparea acelor poziții
        -Experiența specifică – operatorul trebuie să demonstreze că în ultimii 3 ani a prestat servicii similare de recrutare și plasare personal, pe poziții de management, în cel puțin 2 societăți din domeniul financiar bancar și nebancar, din care una din cele 2 societăți, a avut o cifră de afaceri superioară echivalentului în lei al sumei de 7.300.000 euro și cu un număr de cel puțin 50 de angajați.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare