China, avertisment fără precedent la adresa lui Joe Biden: ‘Nimeni nu trebuie să subestimeze determinarea fermă, tăria voinței și capacitatea puternică a poporului chinez de a apăra suveranitatea națională’

Republica Populară Chineză îi atrage atenția preşedintelui american Joe Biden să nu-i ”subestimeze” ”determinarea fermă” de a-şi ”apăra suveranitatea”, după ce liderul de la Casa Albă a declarat că SUA vor apăra militar Taiwanul în cazul unui atac al forţelor chineze.

 

Nimeni nu trebuie să subestimeze determinarea fermă, tăria voinţei şi capacitatea puternică a poporului chinez de a apăra suveranitatea naţională şi integritatea teritorială’‘, a declarat în faţa presei Wang Wenbin, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, transmite AFP.

 

”Cerem imediat Statelor Unite (…) să evite să trimită semnale greşite forţelor de independenţă” din Taiwan, a adăugat el.

 

În schimb, Ministerul de Externe de la Taipei a transmis că salută şi mulţumeşte preşedintelui Biden şi guvernului american pentru reafirmarea sprijinului lor faţă de Taiwan. Guvernul de la Taipei va continua să întărească apărarea şi să aprofundeze cooperarea cu ţări ca SUA şi Japonia în acest scop, a adăugat ministerul, potrivit agenţiei Reuters, citează agerpres.ro.

Vezi și:

Cresc tensiunile între SUA și China! Joe Biden, ieșire dură: ‘Ideea că Taiwanul poate fi luat prin forță nu este, pur și simplu, nu este potrivită’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare