sursa foto:  inbors.com

Cine a inventat cifra ZERO

Zero a fost inventat de babilonieni, maiaşi şi indieni. Pentru că civilizaţiile antice cunoşteau conceptul de “nimic” au avut nevoie şi de un simbol care prin care să reprezinte acest lucru.

Sumerienii au fost primii care au introdus un sistem de numerotare. Babilonienii au folosit apoi sistemul de numărare al sumerienilor pentru a dezvolta un sistem de numere. Ei au folosit, de exemplu, un simbol pentru a arăta că nu există zeci în 1101.

Câte kilograme au oamenii în funcție de țară?

În 9 ani Romania va ramane fara gaze naturale si in 12 fara titei

600 de ani mai târziu, maiașii au introdus cifra zero ca simbol.

Conceptul “zero” nu a venit de la sistemul babilonian, dar a fost folosit în India unde a devenit o parte importantă în sistemul de numere.

Savantul Indian Pingala a folosit numere binare şi a fost primul care a utilizat cuvântul sanscrit “sunya” pentru zero. În 628 era noastră, Brahmagupta a folosit un punct între numere care simboliza zero.

Coreea de Nord avertizează oficial SUA: „Suntem pregătiți de contraatac!”

Pe cine susține primarul musulman al Londrei la Casa Albă?

Premieră în România! Au redus săptămâna de lucru la 4 zile

Înainte ca aceste simboluri să fie folosite, matematicienii foloseau de fiecare dată un spaţiu între numere, care reprezenta zero. Brahmagupta a fost cel care a scris regulile pentru operaţiunile matematica precum adunarea sau scăderea, folosind cifra zero.

De unde îi provine numele?

Zero s-a răspândit apoi cu repeziciune în China şi Orientul Mijlociu. Mohammed ibn-Musa al-Khowarizmi, un matematician de origine persană, a propus ca un cerc mic să fie folosit în cazul în care nu a fost folosit niciun număr în locul zecilor. Al-Khowarizmi a folosit zero pentru a inventa algebră.

În anii 900 d.Hr. sistemul de numere a ajuns şi în Europa. Zero este acum o parte integrantă a matematicii peste tot în lume.

Sursa: anidescoala.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare