sursa foto:  cugetliber.ro

Coreea de Nord avertizează oficial SUA: „Suntem pregătiți de contraatac!”

Șeful diplomaţiei din Coreea de Nord, Ri Yonh-ho, a afirmat joi, cu prilejul summitului Mişcării de Nealiniere în Venezuela, că țara sa este pregătită  pentru „contraatac” în faţa „provocării” Statelor Unite, relatează AFP, citată de Agerpres.

Mișcarea de Nealiniere este o organizație înființată în perioada Războiului Rece și numără 120 de ţări.

„Poporul din Coreea a făcut cunoscut că suntem pregătiţi pentru a face un contraatac, împotriva provocării din partea duşmanilor”, a declarat diplomatul la o reuniune a miniştrilor de externe, chiar înaintea summitului care va avea loc la sfârşitul săptămânii pe insula Margarita.

Vezi si Coreea de Nord amenință SUA. „Suntem pregatiti sa lovim inamicul”

Marți, mai multe bombardiere americane au efectuat misiuni de recunoaştere în spaţiul aerian sud-coreean, ca reacţie la cel de-al cincilea test nuclear al Phenianului, iar nord coreenii au considerat acest gest drept o provocare a SUA.

„Era inevitabil ca Republica Populară Democrată Coreeană (denumirea oficială a Coreii de Nord) să nu utilizeze opţiunea armamentului nuclear după ce a făcut totul pentru a salva securitatea naţională, având în vedere ameninţările constante ale Statelor Unite. Armamentul nostru nuclear nu este în contradicţie cu poziţia Mişcării de Nealiniere, care este antinucleară şi antiproliferare”, a spus Ri Yonh-ho.

Vezi și Coreea de Nord pericol mondial! Poate construi 20 de bombe nucleare până la sfârșitul anului

Trupele americane sunt prezente în Coreea de Sud din cursul Războiului din Coreea (1950-1953) care s-a încheiat cu un armistiţiu, şi nu cu un tratat de pace. În prezent, în peninsulă se află aproximativ 28.000 de militari americani.

Citeste și…

Un Samsung Galaxy Note 7 a explodat într-o mașină

Samsung le cere utilizatorilor să returneze urgent Samsung Galaxy Note 7

În 9 ani Romania va ramane fara gaze naturale si in 12 fara titei

Uimitor! Cât a câștigat Serena Williams din tenis până acum! Nici Halep nu stă rău

Care sunt companiile care au înregistrat cele mai mari pierderi din economie în 2015?

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare