sursa foto:  anacronic.ro

Care sunt companiile care au înregistrat cele mai mari pierderi din economie în 2015?

Anul 2015 nu a fost deloc unul prolific pentru companiile din domeniul energiei. Majoritatea au înregistrat pierderi din cauza scăderii prețului petrolului. Este și cazul OMV Petrom SA care raportează pierderi pentru prima dată de la privatizarea din 2004. Însă prezența acesteia în top 10 companii care au înregistrat pierderi importante în 2015 rămâne o surpriză.

Vezi și Hidroelectrica anunță un profit de 1 miliard de lei în 8 luni

Alte cinci companii din top 10 provin tot din domeniul energiei. Este vorba despre Societatea Complexul Energetic Hunedoara, Lukoil Overseas Atash B.V., Enel Green Power Romania SRL, RADET și Societatea Complexul Energetic Oltenia.

Celelalte patru companii care completează topul perdanților sunt: European Foods, care aparține fraților Micula, Galaxy Tobacco, controlat de Ioan Nicolae, Daewoo Mangalia și Fondul Proprietatea (fond de investiții).

Cele zece companii, 5 multinaționale, 3 de stat și 2 businessuri locale, sunt res­pon­sabile pentru circa o cincime din totalul pier­derilor raportate de busi­nes­sul local, potrivit Ziarul Financiar. Mai exact acestea au întregistrat împreună pierderi de 7,5 miliarde lei.

Acesta este Top 10 companii cu cele mai mari pierderi din economie în 2015

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare