sursa foto:  straitstimes.com

Coreea de Nord amenință SUA. „Suntem pregătiți să lovim inamicul”

„Aceste provocări extrem de iresponsabile ale doritorilor de război imperialişti americani împing fiecare oră a situaţiei din Peninsula Coreeană spre pragul exploziei”, a declarat agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA, citată de Agerpres.

Declarația vine în urma survolării de către bombardierele americane a spațiului nord-coreean ca răspuns la al cincilea test nuclear efectuat de către Coreea de Nord în urmă cu patru zile. Prin această demonstrație de forță SUA vrea să arate că își respectă angajamentul luat în fața aliaților săi. Astfel de survolări fuseseră deja efectuate şi în urma precedentelor teste nord-coreene.

Vezi și Performanța de un MILION de dolari a Laurei Bretan la America’s Got Talent

În replică, nord-coreenii au transmis un mesaj prin intermediul mass-media, avertizând că armata nord-coreeană este dotată cu „toate mijloacele necesare unei riposte militare” pentru a lovi inamicul „printr-o singură lovitură” în caz de atac.

Potrivit agenţiei de presă sud-coreene Yonhap, SUA ar intenționa să trimită luna viitoare portavionul nuclear USS Ronald Reagan şi escadra grupului său de luptă în apele sud-coreene în cadrul unui exerciţiu naval comun, potrivit.  Informația nu a fost însă confirmată oficial.

În prezent, aproximativ 28.000 de militari americani se află în Coreea de Sud. Trupele americane sunt prezente în Coreea de Sud încă de după războiul care a avut loc între anii 1950-1953 și care s-a încheiat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace.

Citește și:

Cum scapă românii de plata amenzilor la roviniete?

Uimitor! Cât a câștigat Serena Williams din tenis până acum! Nici Halep nu stă rău

Care sunt companiile care au înregistrat cele mai mari pierderi din economie în 2015?

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare