sursa foto:  zdg.md

Cine pune monopolul pe medicamente în plină criză pe fondul noului coronavirus

Jocul ‘băieților deștepți’ din domeniul farmaceutic nu a încetat și continuă în plină criză pe fondul noului coronavirus. Dezinfectantele sunt la mare căutare și produc bani frumoși în această perioadă. Dar toate acestea ne duc cu gândul la ‘fabrica de bani’ Hexi Pharma care a intrat într-un con de umbră de foarte mult timp. Jocul sistemului în domeniul farmaceutic implică nume grele din diferite domenii de activitate și mai implică numeroase companii din străinătate, conform celor de la Național.ro

Iohannis a promis că aduce Diaspora înapoi în țară și uite că se ține de cuvânt mai repede decât se așteptau mulți! Ce-i drept, înghesuită în autocare gonind fără să oprească mii de kilometri prin ”culoarele umanitare” de pe autostrăzile altfel pustii.

Cert este însă că eforturile logistice făcute de ”guvernul meu” în acest sens se amplifică pe zi ce trece, vorbindu-se deja de operațiuni ”mamut” de repatriere. În timp ce pe plan intern cei care se confruntă cu pandemia nu din fața televizoarelor- acolo unde autoritățile dau asigurări peste asigurări că medicii au tot ce le trebuie- ci din păcate chiar din centrele de triaj au deja o cu totul altă părere.

Cel puțin în fața ”buclucașelor” termometre de la distanță, care continuă să amplifice stresul cadrelor militare care nu reușesc decât după câteva încercări bune să le facă să meargă. Numai că după cum bine se știe până la vârful sistemului medical, nu de puține ori rezultatele îi lasă pe pacienți cu gurile căscate, atunci când aceștia află că au 34,8 grade temperatură! Ceea ce ar însemna că sunt morți de mult!

Însă aceste erori nu mai impacientează și asistentele medicale din corturile neîncălzite, care știu bine că degeaba ar mai sesiza ierarhic aceste anomalii, când și medicii și managerii deopotrivă știu foarte bine cine a importat  aceste termometre la distanță… Ca și alte echipamente  medicale… Mai ales că forța noului ”cerc al puterii” este atât de mare, întrucât nici măcar Klaus Iohannis nu a putut constitui o celulă de criză la Palatul Cotroceni, așa după cum dezvăluiam chiar ieri.

Pentru că la nivelul unei asemenea celule s-ar fi putut ridica și problema filierei pe care au ajuns termometrele în țară, dar așa… Lumea medicală este deja resemnată, doar după nesfârșitele ore de gardă mai auzindu-se cu năduf referiri la companii străine,  consultanța lui  ”Don Nic” Voiculescu sau la nesfârșita rețea de fundații și ONG-uri în ale căror ițe se regăsesc nume grele precum cele ale Mihaelei Geoană sau Vlad Voiculescu.

Și de-abia acum își pot da seama și unii ”apărători ai securității economice” românești cum a fost posibil să se prăbușească într-o clipă ”imperii” precum cel al lui Dorin Cocoș, miliardarul care vindea doar într-o singură zi ”pulbere hemostatică” de câte 12 milioane euro! Sau ”fabrica de bani” Hexi Pharma, cea construită chiar ”peste drum” de Florian Coldea, pentru ca generalul să poată supraveghea mai bine producția de dezinfectante.

Și care acum urmează să fie pusă din nou în funcțiune … Erau vremuri cumplite, în care ”contractele morții” de sute de milioane de euro pe lună se semnau ”la xerox” în ”zona gri” a serviciilor. Însă acum ”cercul” s-a închis mult mai sus, după ”deal”-urile parafate la Viena, între giganții pharma care au bugete de promovare cât PIB-ul României sau al altor state la un loc pe câțiva ani.

Iar acum s-a dat din nou drumul la ”tiparniță”, că doar adevărații băieți deștepți fac câți bani vor ei mai ales pe vremea crizelor, așa cum este și pandemia de COVID-19. Iar singura grijă a miliardarilor din umbra luptei cu coronavirusul poate fi cel mult ca nu cumva dosarele din sertarele Secției a II-a din cadrul DNA să fie acum șterse cumva de praf, după ce Marius Bulancea a fost adus de Laura Codruța Kovesi la Bruxelles…

Familia Voiculescu… Agenția Viena…

Nic Voiculescu. Cel mai mare lobbist român și poate chiar est-european al marilor companii farmaceutice din lume. Asta după ce a asigurat managementul general, de resurse umane sau marketing al unor giganți farmaceutici  globali de peste Ocean sau din Europa, precum Novartis Pharma Services Inc. Membru fondator al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente.

Membru fondator și membru în consiliul de conducere al Institutului Aspen România, alături de Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO. De altfel, legăturile dintre familiile Voiculescu și Geoană sunt mai mult decât strânse în spatele ”perdelei de fum” a sistemului, având în vedere că și ”Mihaela, dragostea mea” o cunoaște destul de bine pe nevasta lui Nic Voiculescu.

Cel puțin din vremea în care Mihaela Geoană era consultant pentru S.C. Alma Concept SRL. Firmă specializată în vânzarea de mobilă și având-o drept acționară pe Gabriela Andra Voiculescu, nimeni alta decât fiica lui Triță Făniță și soția lui Nic Voiculescu. Cel care astfel este și ginerele unuia dintre primii miliardari post-decembriști. De asemenea, ”Don Nic” este legendat la vârful sistemului ca făcând parte dintr-o familie de ”securiști”, existând informații despre apartenența tatălui la conducerea celebrei ”rezidențe DIE” de la Viena.

Cunoscut și drept ”unchiul” lui Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății. ”Tânăra speranță” a rețelelor soroșiste și a cărui propulsare la vârful politicii românești în urma ”ordinului pe unitate” dat de ”tehnocratul” Dacian Cioloș a înclinat mult balanța puterii în războiul pe viață și pe moarte care se dă de câțiva ani pentru preluarea contractelor de miliarde de euro cu statul român în domeniul Sănătății.

Un Vlad Voiculescu extrem de atașat la rândul său de Viena, astfel încât Bucureștiul la a cărui Primărie Generală vroia să candideze poate părea deja doar ”a doua casă”, după capitala Austriei… Și cel al cărui tată tocmai ce a fost dovedit ”turnător” al Securității. Astfel că nici nu ar mai trebui să ne mire că, după cum reiese dintr-un raport pe care nici măcar structurile contrainformative nu îndrăznesc să îl pună pe masa de lucru al ”beneficiarilor legali”, lupta cu ”isteria” din România împotriva ”noii gripe” se poartă mai degrabă de la Viena, decât de la sediul MAI sau de la Palatul Cotroceni.

Mai ales că doar acum câteva zile marii producători internaționali de medicamente cu afaceri de miliarde în România mai degrabă ”au somat” decât au propus ”guvernului meu” să ia măsuri urgente privind acordarea de facilități fiscale pentru a mări producția în condițiile decretării stării de urgență și a crizei provocate de ”noua gripă”.

Nimic nu va mai fi la fel în industria pharma

Acum românii sunt isterizați de teama de a nu rămâne fără hârtie igienică și drojdie, dar la ”nivel înalt” se poartă deja negocieri elaborate pentru luarea măsurilor strategice de după momentul în care curba îmbolnăvirilor cu COVID-19 va deveni una descendentă. Iar miza este una uriașă, mai mare chiar decât cea din domeniul energiei!

Pentru că, după criza coronavirusului, nimic nu va mai fi la fel în industria pharma! Atât cea din alte state europene, cât și din România. Acolo unde concurența  va putea fi eradicată, mai ceva ca Hexi Pharma, niciun jucător măcar mediu nemaiputând rezista pe piață. Iar niciun guvern, indiferent de culoarea sa politică nu își va permite să nu aloce oricâte procente din bugetul Ministerului Sănătății se va cere, atât pentru  luarea unor măsuri de prevenție înainte de revenirea deja intens promovată a COVID-19 la sfârșitul anului.

Mai ales atunci când ”șurubul” presiunii publice va fi strâns cu uriașele bugete de publicitate ale marilor jucători mondiali de pe piața globală pharma. Astfel că odată cu apariția inevitabilă a primului vaccin, ”prețul corect” stabilit de producător va fi plătit de orice guvern! În timp ce sutele de milioane de dolari din contractele cu dezinfectant sau alte echipamente medicale ”consumabile” nu va mai reprezenta decât un biet ”mărunțiș”. Totul sub ochii plecați ai ”patrioților” din partidele politice și mai ales ale celor din servicii…

Vezi și:

EXCLUSIV Cine finanțează partenerul ‘pro-bono’ al Guvernului Orban 2

Un medic român trage semnalul de alarmă: Vor veni pacienți infectați care nu vor putea fi testați! Vor muri fără diagnostic

În plină isterie de coronavirus, Protecția Consumatorului cere 3 măsuri urgente: Amânarea plății facturilor la utilități și a ratelor bancare, precum și amânarea executărilor silite

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare