sursa foto:  Sursa foto: Captură Știrile PRO TV

Clotilde Armand, după ce a fost prinsă că i-a dat un contract unei firme cu un asociat USR Sector 1: ‘Nu mă interesează că cineva de la USR are 3%’

Primăria Sectorului 1 i-a dat un contract de achiziție directă unei firme care are printre acționari un membru USR Sector 1, pe Anton Cupcea. Mai exact, firma Field Zoom Data, care printre asociați are un membru USR, a primit de la primăria condusă de Clotilde Armand contractul pentru crearea platformei on-line de înscriere, pentru voucherele de 1.000 de lei. 

Mai mult, la data atribuirii contractului, proiectul nici nu fusese aprobat de Consiliul Local al Sectorului 1. Valoarea contractului este de circa 45.000 de euro, conform HotNews.ro.

Contactată de sursa citată, primarul Clotilde Armand a spus că achiziția s-a desfășurat corect și transparent, prețul fiind foarte bun.

La Primăria Sectorului 1 nu am găsit un serviciu IT inexistent, fosta administrație dădea contractele la prețuri supraevaluate unor firme de casă. Au dezvoltat extrem de rapid platforma. Platforma este a noastră, sunt deja alte instituții care ne-au rugat să o folosească. Nu este cum se făcea înainte, că se cumpărau niște servicii, dar platforma rămânea la dezvoltator. Platforma rămâne a noastră.

Nu mă interesează că cineva de la USR are 3% din firmă, ce mă interesează este ce face firma, cât de mult este recunoscută, să facă față la provocările pe care le avem, platforma a fost atacată și va fi atacată, are toate nivelele de siguranță necesară.

În acești bani sunt și 210.000 de SMS-uri, fiindcă fiecare om care se loghează primește un SMS de confirmare. Deci, în prețul acesta este platforma care este extrem de robustă, dar și cele minim 210.000 de SMS-uri. Este un preț extrem de competitiv. 20.000 de euro costă doar SMS-urile”, a declarat, pentru HotNews.ro, primarul Sectorului 1.

Vezi și EXCLUSIV De la florărie, la Protecția Consumatorilor! Site-ul ANPC, dat pe mâna unei firme de buzunar din Constanța – localitate unde șeful ANPC, Horia Constantinescu, a candidat la primărie!

Anunțul pentru dezvoltarea platformei online a fost publicat în sistemul elecronic de achiziții publice pe 7 noiembrie, ora 13:42, valoarea estimată fiind de 221.000 lei (circa 45.216 euro cu TVA).

Servicii informatice pentru dezvoltarea și operarea unei platforme online pentru colectarea de informații și validarea beneficiarilor tichetelor destinate îmbunătățirii eficienței energetice, conform caiet de sarcini atasat”, este descrierea achiziției făcute de Primăria Sectorului 1.

La ore 14:16 minute, după 34 de minute, firma Field Zoom Data a și depus ofertă, la același preț ca valoarea estimată de autoritate, iar imediat a și primit răspuns de la autoritatea contractantă.

Firma Field Zoom Data este înființată în 2019, are 5 angajați, iar anul trecut a avut o pierdere de circa 345.000 lei, potrivit datelor din platforma online de verificare a firmelor confidas.ro.

Potrivit confidas.ro, Field Zoom Data are următorii asociați:

NIŢU CORNEL-MARIUS – 28,91 %
JEACĂ DAFINA MARIA – 28,47 %
POPESCU VALENTIN – 14,13 %
DUHNEA ANDREI-RĂZVAN – 10,86
GHICA ALEXANDRU ION – 3,26 %
CUPCEA ANTON NICOLAE – 3,26 %
MELIŞ ANDREI – 3,26 %
VALMARY PATRICK JEAN – LUC-2,5 %
FAUR DANIELA – 2,17 %
ANTONIU IOAN-VLAD – 2,06 %
POSEA VLAD – VALENTIN 1,08 %

Marius Cornel Nițu este unul dintre fondatorii companiei Eau de Web, alături de Miruna Bădescu, Anton Cupcea și Ion Alexandru Ghica.

Anton Cupcea este și membru USR Sector 1 (a făcut parte din biroul local și biroul municipal).

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare