sursa foto:  impact.ro

Cum s-a sucit Clotilde Armand în doar o zi: De la un membru PNL, care a sesizat ANI fiindcă ea vrea să nu se mai ia șpagă în Primărie, a trecut la fostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache

Agenția Națională de Integritate a anunțat, luni, că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, se află în conflict de interese, după ce s-a numit singur manager de proiect și a încasat și bani pentru asta. „În exercitarea atribuțiilor de primar, ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟ finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003. Cele 5 dispoziții semnate reprezintă numirea în funcția de manager de proiect, precum și majorarea indemnizației lunare, cu până la 30%a transmis ANI.

Într-o primă reacție în acest caz, Clotilde Armand a acuzat că în spatele plângerii la ANI se află Partidul Național Liberal, iar un membru PNL a făcut sesizarea, spune edilul, „într-o încercare disperată de hărțuire a mea”.

Apoi, Armand a făcut o a doua postare pe Facebook, acuzând că un membru PNL a sesizat ANI, fiindcă primarul Sectorului 1 „vrea să nu se mai ia șpagă în Primăria Sectorului 1”.

În postarea cu numărul trei, făcută luni, 7 noiembrie, Clotilde Armand afirmă că și fostul primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, este implicat în cazul său. De altfel, Armand susține că Tudorache ar fi primul care spune că e incompatibilă. A doua persoană, susținea Clotilde Armand luni, „este un membru PNL, asociat într-o firmă cu actualul președinte PNL Sector 1 și actualul ministru al Digitalizării”.

Marți, Clotilde Armand și-a schimbat discursul inițial, afirmând că, de fapt, plângerea la ANI a fost depusă de fostul primar PSD, nu de membrul PNL Sector 1, cel care încerca disperat să o „hărțuiască”. În aceeași postare, Clotilde Armand susține că plângerea este ținută la secret de ANI. Dacă e ținută la secret, de unde știe Clotilde Armand cine a depus plângere împotriva ei sau nu știe și face acuzații nefondate, aruncând totul pe „Mafia” care acționează împotriva ei? 

Vezi și O fostă USR-istă explică de ce se află Clotilde Armand în conflict de interese: ‘Breaking news pentru Clotilde: deții o funcție de demnitate publică’

Prima postare a lui Clotilde: „Știam că unul dintre membrii PNL Sector 1 a făcut plângerea la ANI, într-o încercare disperată de hărțuire a mea

Gata! M-au prins… Glumesc. Nu aveau ce.
Am citit astăzi comunicatul ANI, pot să vă spun că am respectat legea în cazul proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟.
Avem o confirmare de la oficialii de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene care ne transmit că suntem eligibili. Înainte de a se face numirile în cadrul proiectului, a existat o verificare și autoritățile competente care ne-au transmis că totul este corect. Știți, nu facem nimic de capul nostru.
De asemenea, în cadrul lucrării ce face obiectul comunicatului am răspuns de fiecare data solicitărilor ANI și am depus un punct de vedere însoțit de documente justificative care arată legalitatea activităților pe care le-am desfășurat în calitate de primar al Sectorului 1 București. N-am primit nici un răspuns și mi-a fost refuzat de mai multe ori accesul la dosar.
Legea spune asta:
– art. 94 alin. 22 din Legea nr. 161/2003:
„nu se afla in situatie de incompatibilitate, in sensul prevederilor alin. (2), functionarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finantat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum si din imprumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile […].”
Și asta:
art. 16 din Legea nr. 153/2017:
– „(2) Indemnizatiile lunare ale presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene si primarilor si viceprimarilor unitatilor administrativ-teritoriale care implementeaza proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile se majoreaza cu pana la 25%.”
PS:
Mă bucur că autoritățile sunt vigilente și că își fac treaba. Știam că unul dintre membrii PNL Sector 1 a făcut plângerea la ANI, într-o încercare disperată de hărțuire a mea. Nu avem nicio problemă ca Parchetul și Prefectul să verifice actele și le vom pune la dispoziție toate documentele pe care le vor solicita. Să vedeți acum cum intră în vrie aparatul de manipulare al PSD PNL și să țipe. Nu-i nimic. Mergem după ei”, spune Armand.

A doua postare a lui Clotilde Armand: „Un membru PNL a sesizat ANI fiindcă vreau să nu se mai ia șpagă în Primăria Sectorului 1”

„Bun. Acum că festivalul manipulării PSD și PNL al opiniei publice a început (din nou) o să vin cu câteva precizări. Vor mai urma și altele pe parcurs fiindcă puțină lume știe despre ce este vorba în sesizarea făcută de un membru PNL la ANI.
Așadar:
Pentru că este destul de tehnic subiectul am să încerc să-l descifrez cât mai simplu de înțeles. Sesizarea făcută de PNL împotriva mea spune așa: primarul sectorului 1 s-a numit manager de proiect și a încasat 3500 euro în 5 luni. Adică eu (primarul) n-am voie să fiu manager de proiect fiindcă m-am numit singură și mi-am semnat singură dispozițiile de numire. Nimic mai fals.
1. Însemnă că toți primarii din România care își semnează lunar pontajul sau care își măresc indemnizația sunt în conflict de interese;
2. Toate dispozițiile semnate de mine sunt verificate dacă sunt legale și ajung la prefect. Prefectul a spus că sunt legale;
3. Toate actele administrative trebuie să îndeplinească o serie de avize ale departamentelor: juridic, economic, resurse umane etc. Toate aceste avize și semnături sunt pe toate dispozițiile sesizate de ANI;
4. Reprezentanții ministerului responsabil pentru proiectului sesizat de ANI spun într-un răspuns că eu sunt eligibilă (chiar dacă sunt primar).
Obiectivul principal al proiectului făcut în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție este creşterea gradului de implementare a măsurilor referitoare la prevenirea corupţiei prin îmbunătăţirea, consolidarea şi dezvoltarea capacităţii administrative a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti.
Ce înseamnă acest lucru:
– Realizăm procedura operațională privind managementul riscurilor de corupție și stabilirea măsurilor preventive anticorupție din cadrul Primăriei Sectorului 1.
– Realizăm și implementăm un Registrul riscurilor de coruptie în cadrul administrației locale.
– 60 de angajați din cadrul Primăria Sectorului 1 vor beneficia de cursuri de instruire în domeniul prevenirii corupției, transparenței, eticii și integrității.
– Campanie de conștientizare privind riscul expunerii la faptele de corupție, promovată atât în rândul cetățenilor cât și al personalului din administrația publică locală.
Pentru toate astea am fost remunerată cu 3500 euro timp de 5 luni.
Cu alte cuvinte, un membru PNL a sesizat ANI fiindcă vreau să nu se mai ia șpagă în Primăria Sectorului 1. Iar ANI îmi refuză accesul la dosar cu toate că l-am solicitat de mai multe ori. Iar conducerea PSD și PNL îmi solicită demisia acum pentru că nu mai pot fura în liniște la primăria noastră. Sincronizare perfectă.
La fel ca în cazul Curtii de Conturi – care după ce au venit de vreo 3 ori la noi în control într-un an de zile n-a găsit nimic ilegal deși au ieșit să comunice public înainte să ne prezinte procesul verbal. Și uite așa folosim anumite instituții pe post de măciucă să lovim în cei incomozi politic. Însă nu-i nimic. Mergem mai departe. Depun plângere penală împotriva inspectorului ANI care a refuzat sistematic accesul la dosar. Așa, pentru că nu e nimeni mai presus de lege”, afirmă Armand.

În a treia postare apare și fostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache:

Evrika! După ce mi-a fost refuzat sistematic accesul la dosarul ANI am aflat acum din presă despre cine a scris plângerile mele și despre conținutul lor. Este halucinant cum se folosește PSD și PNL de instituția asta să-și justifice anumite atacuri.
Iată cine sunt cei care spun că aș fi incompatibilă:
Unul dintre ei este chiar fostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache, protagonistul penal a trei dosare penale („Diamante”, „Romprest” și „Achizițiile frauduloase din pandemie”) și cel care deține recordul absolut în România, la prejudiciile imputate de procurori- 200 milioane euro. Precizez că plângerile mele penale făcute la adresa lui s-au transformat în anchete în care s-a început urmărirea penală „in personam.”
Cel de-al doilea este un membru PNL, asociat într-o firmă cu actualul președinte PNL Sector 1 și actualul ministru al Digitalizării – cel care ataca în instanță decizia primarului Nicușor Dan de suspendare a PUZ-urilor păcătoase de la PMB. Acesta este supărat pe reforma pe care am demarat-o în domeniul Urbanismului și la Poliția Locală- Disciplina în Construcții. Este cel care a venit cu amenințări în primărie și i-a făcut plângere penală Arhitectului-Șef deoarece nu mai dă avize pe urbanism să se construiască ilegal în Sectorul 1.
În acest adevărat festival al dezinformării promovat de televiziunile finanțate de PNL și PSD, privind proiectul prin care vreau să previn actele de corupție în Primăria Sectorului 1, s-au apucat să țină lecții de integritate cei care au făcut plângere la ANI împotriva mea.
Despre cine este la vârful conducerii ANI a scris Valeriu Nicolae în Libertatea > ”Din tată-n fiu. Sinecurile domnilor Popa sau de ce funcționează atât de bine Agenția Națională de Integritate” – https://www.libertatea.ro/…/din-tata-n-fiu-sinecurile…
Așa că… atâta timp cât primarul diamantelor și urmașii celor care au devalizat Bancorex îmi fac plângeri cu disperare eu sunt liniștită și înseamnă că îmi fac treaba bine aici. Tot ce vă scriu aici nu veți auzi în presa PNL&PSD”.

Marți, „membrul PNL” devine „fostul primar PSD”

„Fiți atenți câteva clipe.
Povestea cu dosarul meu de la ANI pare halucinantă. În urmă cu câteva ore am fost în fața sediului ANI și am atras atenția că inspectorii ANI mi-au refuzat sistematic accesul la dosar și n-am primit nici un raport din partea instituției. N-am primit nici un semn de la ANI. În schimb, instituția a avut timp să emită un comunicat de presă de unde am aflat și eu despre ce este vorba. Sunt în situația în care am aflat dintr-un comunicat de presă că a fost sesizat parchetul și prefectul, nu mi s-a transmis nimic oficial. Eu am pus la dispoziția inspectorului ANI toate documentele cerute și punctul meu de vedere argumentat, de ce pot conduce un proiect pe fonduri europene. Un proiect anti-șpagă la nivelul Primăriei Sectorului 1 pentru a preveni corupția în rândul funcționarilor publici.
Imediat după declarațiile de astăzi în care am atras atenția că n-am primit acces la dosar și îmi este încălcat dreptul la apărare avocatul meu a intrat în instituția ANI și a avut o nouă surpriză: ANI a refuzat din nou accesul la dosarul meu. De față cu toată presa. Ireal. O plângere făcut de fostul primar PSD este ținută la secret de ANI”, afirmă Clotilde Armand.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare