Codul Penal are parte de schimbări! Riscați închisoare pentru această faptă

Codul Penal are parte de modificări! Cei care vor încălca legea riscă pedeapsa cu închisoarea.

Senatorii au pe masă un proiect pe care vor să-l adopte, privind hărțuirea din mediul online. Așa că atacatorii de pe rețelele de socializare care amenință sau intră pe conturile de facebook ce nu le aparțin pot ajunge la închisoare.

Unul dintre inițiatorii proiectului a declarat că postarea unor convorbiri private între două pesoane ar putea fi infracțiune sau mai mult, publicarea pe paginile de facebook a unor imagini deocheate cu o persoană care nu și-a dat acordul poate fi catalogată ca pornografie non-consensuală, care e un tip de violență domestică petrecută în mediul online.

”Distribuția de imagini care înfățișează o persoană în ipostaze intime, fără consimțământul acesteia, să fie incriminată, să devină infracțiune și inclusă în Codul Penal. Inițiativa aceasta reglementează, iată, o formă de violență domestică în mediul online, dar care e de natură penală. Deci, avem nevoie de această includere a violenței online în definiția violenței domestice” spune senatorul. Proiectul prevede ca pedepsele pentru  hărțuirea pe online să fie cuprinse între trei luni de închisoare pentru ameninţări prin telefon, şase luni de detenţie în cazul urmăririlor pe net şi cinci ani pentru şantaj. Iar cine se răzbună pe fostul partener şi postează pe internet imagini nepotrivite cu persoana în cauză ar putea  primi doi ani de închisoare, scrie national.ro

Vezi și:

EXCLUSIV Audio. Atenție, Marcel Vela, avem dovada! Șef din Poliție prins pe înregistrare

EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

Cine taie și spânzură în justiție? Miza pentru noii procurori șefi

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare