sursa foto:  ziaruldepenet.ro

Un colos din România pune lacătul la uși: Sute de angajați vor rămâne șomeri

Vești proaste pentru sute de angajați. Un colos german pune lacătul la porțile fabricii din România din cauza prețurilor foarte mari. Mutarea gigantului va lăsa pe drumuri foarte mulți angajați și familii.

Este vorba despre una dintre cele mai cunoscute fabrici de zahăr din România. Fabrica Zahărul ce produce pe piață brandul „Diamant” părăsește România pentru Polonia și Ucraina. Potrivit digi24.ro, compania de la Oradea se va închide din cauza prețului foarte mare al sfeclei de zahăr.

Ce mai afectați vor fi cei 200 de angajați și cele 93 de familii de fermieri din Bihor, Arad, Satu Mare şi Timiş care aveau contract cu firma. Cultivatorii de sfeclă au vrut să se asocieze şi să cumpere ei fabrica, dar negocierile au eşuat. Acum, aceștia trebuie să se reorienteze, după ce au pierdut deja zeci de mii de euro.

Până în 2020, cultura sfeclei de zahăr poartă după ea o subvenţie de peste o mie de euro la hectar şi era bine să ne folosim de această perioadă, dar dacă proprietarii aşa s-au gândit atunci nu avem ce face”, spune Alexandru Lucaks, preşedintele Asociaţiei de Cultivatori din Nord-Vest.

Germanii au luat această hotărâre din cauza prețului mare al sfeclei, care este mai scumpă decât cea din Polonia.

În ciuda eforturilor pe care le-am făcut, managementul local împreună cu managementul din Germania, nu am reuşit să demonstrăm că putem fi competitivi şi profitabili”, afirmă Janos Takacs, manager general Zahărul.

Suntem unele unităţi care am cumpărat utilaje proprii necesare pentru cultura sfeclei de zahăr și care nu se mai pot folosi la altă cultură”, mai spune preşedintele Asociaţiei de Cultivatori din Nord-Vest.

Investitorii care pleacă de la Oradea ar mai fi închis patru dintre cele şase fabrici de zahăr şi în Ucraina. La fel au făcut şi cu una dintre cele patru pe care le au în Germania.

Fabrica Zahărul producea 400.000 tone zahăr/an.

Vezi și Detalii mai puțin cunoscute! Cine este și cu ce se ocupă fratele Principelui Radu Duda

CALVARUL continuă! DATĂ AFARĂ din casă, o fostă vedetă de la PRO TV ajunge din nou la tribunal

Ați citit ceva mai penibil vreodată? Deputatul PSD care vrea să se facă scriitor

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.