sursa foto:  dw.com

Comisia Europeană, după alegerile din Italia: ‘Așteptăm o cooperare constructivă. A vedea în acest scrutin un fel de judecată cu privire la Europa mi se pare, în orice caz, o simplificare extremă’

Comisia Europeană (CE) a declarat luni că se aşteaptă la o ”cooperare constructivă” cu viitorul guvern italian, care va fi condus cel mai probabil de lidera extremei drepte, Giorgia Meloni.

‘Comisia şi preşedinta (executivului european, Ursula von der Leyen – n.r.) lucrează cu guvernele care rezultă în urma alegerilor din ţările UE şi nu va face nicio diferenţă în acest caz. Aşteptăm o cooperare constructivă cu noile autorităţi italiene’‘, a anunţat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer, în conferinţa de presă zilnică, transmite EFE.

Coaliţia formată din Fraţii Italiei (FdI), Liga şi Forza Italia (FI) a câştigat alegerile generale de duminică cu 44,1% din voturi, în timp ce partidul FdI al Giorgiei Meloni a obţinut cele mai multe voturi, 26,2%, motiv pentru care liderei partidului de extremă dreapta i se va cere să formeze guvernul, odată finalizat procesul de numărare a buletinelor de vot.

Deşi a amintit că Bruxellesul nu comentează niciodată rezultatele alegerilor dintr-o ţară membră a UE şi a dat asigurări că ar fi ”foarte arogant” din partea lui ‘‘să încerce să analizeze” motivele care ”i-au făcut pe italieni să voteze aşa cum au făcut-o”, Mamer a respins opinia potrivit căreia scrutinul poate fi interpretat drept ”un proces” intentat politicilor europene.

‘A vedea în acest scrutin un fel de judecată cu privire la Europa mi se pare, în orice caz, o simplificare extremă”, a insistat el.

În acest sens, Mamer a menţionat că executivul european ‘‘lucrează foarte intens pentru a încerca să facă faţă problemelor cu care se confruntă europenii în ansamblul lor şi italienii în particular’‘.

Mamer a adăugat că aceasta a fost misiunea Comisiei Europene încă ‘‘de la începutul acestui mandat’‘, marcat de ”o serie de crize foarte intense” precum coronavirusul, la care Bruxellesul a dat ”un răspuns care a permis Europei să depăşească această criză’‘.

Suntem continentul care a exportat cea mai mare cantitate de vaccinuri, care a pus la punct un program de recuperare economică fără precedent’‘, a afirmat Mamer, informează agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare