sursa foto:  Inquam Photos/Octav Ganea

Conflictul e clar! Florin Cîțu îi răspunde lui Vlad Voiculescu: Aceste date trebuie furnizate corect, legal și cu avizele necesare

Premierul Florin Cîțu i-a răspuns astăzi ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Cîțu a declarat că este de acord cu transparentizarea informațiilor de interes public, doar că aceste date, spune premierul, trebuie furnizate corect, legal și cu avizele necesare.

Ipoteticul control care s-ar putea face la Ministerul Sănătății a suscitat multe discuții tendențioase în spațiul public. Așa că fac următoarele precizări:
1. Susțin transparentizarea informațiilor de către toate autoritățile statului. Oamenii trebuie să știe date despre cheltuirea banilor publici, despre pandemie, vaccinare și despre orice altă informație de interes public.
2. Este normal să fac verificări în legatură cu sesizările pe care le primesc, indiferent de unde sunt. Informația cum că nu aș fi de acord cu publicarea numărului testelor din fiecare județ este incorectă.
3. Reiterez: sunt de acord cu transparentizarea informațiilor de interes public, cu mențiunea că aceste date trebuie furnizate corect, legal și cu avizele necesare.
4. Datele pentru care am primit sesizări sunt legate de vaccinare, iar poza de mai jos cred că este relevantă. Vreau să mă asigur că nu au fost publicate date care să creeze probleme.

In cazul în care voi hotărî demararea unui control, cum voi avea un răspuns îl voi face public!”, este mesajul lui Cîțu.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Vlad Voiculescu: „Toate datele care ţin de cheltuirea banului public ar trebui să fie transparente”

Luni, după ce a aflat că ar urma să se facă un control în Ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu a afirmat că toate datele care țin de cheltuirea banului public ar trebui să fie transparente.

Există date publice. Toate datele care ţin de cheltuirea banului public ar trebui să fie transparente, făcute publice. Dacă există un motiv ca anumite date să nu fie făcute publice atunci acea autoritate care consideră acest lucru poate să se exprime public. Nu există date secrete. Tot ceea ce înseamnă munca administraţiei publice, respectiv ban public cheltuit ar trebui să fie date publice, transparente”, a declarat Vlad Voiculescu.

Vezi și

SURSE DNA ar fi descins la ANPC! Procurorii fac verificări pe modul în care s-au făcut detașările în posturile-cheie

Situație dezastruoasă pentru toți românii implicați în acest tip de afacere.Cu cât au scăzuut vânzările

EXCLUSIV Guvernul PNL uită de marea reformă pe care a promis-o la stat! Un arhitect a fost transformat în inspector-șef la Apele Române

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare