Consiliul Județean Bihor este bun de plată! Un șofer are de primit despăgubiri după ce a lovit o căprioară pe un drum nesemnalizat corespunzător

Un șofer din Oradea a câștigat procesul intentat Consiliului Județean Bihor, după ce a lovit cu mașina o căprioară ce traversa un drum județean care nu era semnalizat corespunzător. Conform deciziei judecătorești, bărbatul va primi contravaloarea reparațiilor mașinii sale. 

Consiliul Judeţean Bihor este bun de plată după ce un avocat din Oradea a câștigat procesul intentat după ce a lovit cu mașina o căprioară pe un drum județean care nu avea indicatoare de avertizare asupra pericolului. Bărbatul trebuie să primească acum contravaloarea reparaţiilor maşinii sale avariate.

(CITEȘTE ȘI: Se întâmplă în România! O femeie a fost amendată de polițiști de sute de ori și a strâns amenzi de 143.000 de euro pentru prostituție! Ce riscă dacă nu va plăti!)

Un orădean a câștigat procesul intentat Consiliului Județean Bihor

Recent, Judecătoria Oradea a dat verdictul într-un proces intentat de către un avocat, care susţine că vina pentru accidentul rutier în care a fost implicat o poartă Consiliul Judeţean Bihor. Mai exact, acesta susține că administratorul  drumului pe care nu se afla niciun indicator de avertizare asupra pericolului de trecere a animalelor sălbatice este Consiliul Județean. În plus, bărbatul a subliniat că pe o porţiune de peste trei kilometri de şosea care traversează doar pădurea, au fost montate numeroase indicatoare pentru a anunţa intersecţii cu drumuri laterale. În schimb, pe această șosea se găsesc doar două indicatoare de avertizare asupra pericolului de trecere a animalelor sălbatice, dar și acestea fără plăcuțe care să arate distanța în metri a zonei de acțiune.

Ce despăgubiri trebuie să primească bărbatul

Bărbatul a avut câștig de cauză, instanța arătând că administratorul drumului trebuie să se îngrijească şi să instaleze indicatoare de avertizare suficiente pe porţiunile periculoase, astfel ca accidentele rutiere să fie evitate. Cum în acest caz  „pârâtul nu şi-a îndeplinit în mod corespunzător obligaţia de a monta indicatoare rutiere de avertizare”, instanța a decis că despăgubirile pentru pagubele suferite de șofer să fie plătite de Consiliul Judeţean Bihor.

„Persoana păgubită are dreptul de a i se acoperi în mod integral prejudiciul produs, fără a fi condiţionată să folosească despăgubirile primite pentru a-şi repara efectiv autovehiculul. Esenţial în speţă este faptul că prejudiciul există, avariile autovehiculului fiind dovedite de reclamant, iar împotriva evaluării acestora, realizată conform devizului de reparaţii şi facturii fiscale emise în acest sens, pârâtul nu a adus vreo critică concretă”, se arată în hotărârea judecătorească.

Astfel, Consiliul Județean Bihor este obligat să-i plătească orădeanului despăgubiri de 13.969, 36 lei. În plus, trebuie să-i achite și dobânzi penalizatoare de la data introducerii acţiunii, adică din 2021 până la plata efectivă. Cheltuielile de judecată constând în taxa de timbre în valoare de 823,5 lei vor fi suportate tot de instituție.

Rămâne însă de văzut ce vor hotărî magistraţii Tribunalului şi cei de la Curtea de Apel, unde procesul continuă.

(NU RATA: Victorie pentru români! Cetățenii vor putea cere despăgubiri! Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene au semnat acordul)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare