sursa foto:  http://contabilitatea.md

Controalele fiscale lovesc din nou! Care sunt domeniile vizate

Mai multe domenii sunt vizate cu precădere de inspecţiile şi controalele Fiscului.

Pentru motive ca productivitatea, cheltuielile salariale sau rambursările de TVA.

„Codul de procedură fiscală nu prevede criterii clare de risc după care s-ar putea ghida inspectorii când declanşează controale, dar în ultima perioadă am remarcat unele elemente comune în notificările transmise către companiile vizate”, au explicat, în cadrul unui seminar de specialitate, reprezentanţii EY România.

Un exemplu ar fi notificările Fiscului ce a vizat elemente ca productivitatea muncii, gradul de îndatorare, unele neconcordanţe în raportările din Declaraţia 394 (n.n. – Formularul informativ privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional) sau sumele cerute ca rambursare de TVA.

Au fost vizate și cheltuielile de personal în raport cu numărul de angajați, iar sumele reprezentând obligaţii fiscale pe care contribuabilul nu le-a contestat, deşi avea această posibilitate.

Controalele Fiscului au ţintit firme mari din domenii ca retail, servicii financiare (bănci, asigurări, sectorul bancar fiind chiar „vedeta” anului 2017), energie (în special electricitate şi gaze naturale), dar şi dezvoltatori imobiliari, societăţi de asset management (administratorii unor fonduri de investiţii) şi chiar societăţile mari cu capital de stat, au spus experții EY România.

Au fost vizate și firmele cu multi angajați sau colaboratori şi o dispersie largă în teritoriu, cum sunt cele de curierat sau din domeniul farma, arată experţii citaţi, ne-au informat mediafax.ro

Vezi și Special! Ce salariu are Cristian Prescorniţoiu, şeful Inspectoratului pentru Construcţii Vrancea, bugetarul care i-a jignit pe cei din Diaspora: La miting vin hoții și curvele!

Lia Olguța Vasilescu anunță finalizarea unei investiții uriașe! După șase ani, s-a reușit eliminarea lor

Mai multe categorii de salariați se pot pensiona mai devreme! Legea se aplică de joi

 

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare