Cozmin Gușă: ‘B.O.R. începe lupta cu regimul Iohannis-LuCOVID!’

Analistul politic și membru al PSD, Cozmin Gușă, a reacționat pe pagina sa de Facebook cu privire la mesajul lansat de Patriarhul Daniel cu ocazia Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou.

”B.O.R. ÎNCEPE LUPTA CU REGIMUL IOHANNIS-LuCOVID!
PATRIARHUL DANIEL: „FRAȚILOR, DUMNEZEU NU SE LASĂ BATJOCORIT.” (EVZ, Adrian Pătrușcă)
RĂSPUNSUL PROPAGANDEI ANTIROMÂNEȘTI: ATAC LA „CEAUȘISMUL” B.O.R. (ADEVĂRUL, Dan Marinescu)
Ocupat fiind cu multe treburi ieri, am recuperat azi-dimineață informațiile despre evenimentele de Sfântul Dumitru, primind oricum multe mesaje de la cunoscuți despre ce anume s-a întâmplat.
În sinteză: într-un discurs profund și bine temperat, Patriarhul DANIEL și-a vărsat năduful acumulat în ultima perioadă, reamintind interdicția regimului comunist din 27.10.1989, atunci când autoritățile au interzis închinarea la moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie, făcând concomitent o legătură cauzală între acest lucru și ulterioara cădere a regimului Ceaușescu:
“Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut.”
Iar Patriarhul a concluzionat astfel, într-un final pilduitor al predicii:
“FRAȚILOR, DUMNEZEU NU SE LASĂ BATJOCORIT.”
Într-o intervenție ulterioară, taxându-l pe RAED ARAFAT, care ne-a anunțat în mod absurd și obraznic că „ALEGERI PUTEM AVEA , DAR CRĂCIUN BA!”, purtătorul de cuvânt patriarhal Vasile Bănescu a continuat beștelirea meritată a autorităților rostind următoarele vorbe:
„A vorbi despre anularea sărbătorii de Crăciun mi se pare total deplasat în acest moment, pentru că înainte de sărbătorile de Crăciun ştiu că e vorba de un eveniment care antrenează atenţia întregii ţări (alegerile parlamentare!). Aşadar, nu cred şi sper să nu se introducă în discuţie o dublă măsură.
(…) nu cred că e potrivit şi nici corect să vorbim în cheie sumbră despre sărbătorile de iarnă”.ACESTE SĂRBĂTORI SUNT SOBRE. ELE NU TREBUIE SĂ DEVINĂ ÎNSĂ ȘI SUMBRE!”

Contraatacul autorităților a venit la ceas de seară, încropit sub forma unui articol anacronic în „ADEVĂRUL” (condus din nou de către amicul Dan Marinescu, cel mai bun prieten din presă al Laurei Kovesi), unde pe lângă o poză din 1989 unde actualul Prea-Fericit apărea alături de răposatul Patriarh Teoctist, se reia teza colaboraționismului BOR cu regimul Ceaușescu.

S-a discutat și se va mai discuta despre felul și metodele prin care Biserica Ortodoxă Română a rezistat în comunism, nu o să insist azi, o vor face din nou cei mai bine pregătiți ca mine pentru această argumentație.
În afara spectaculozității acestor evenimente, marchez aici că ele vor avea consecințe imediate și profunde. Fără a apela la mistică, devine limpede pentru oricine vrea să priceapă că, prin vocea LIDERULUI SPIRITUAL AL MAJORITĂȚII ROMÂNILOR, se exprimă REVOLTA MOCNITĂ a unui popor prea batjocorit în ultima vreme. Momentul ales nu este doar profund simbolic, dar va fi și VECTORIZANT într-o perioadă în care națiunile lumii își caută echilibrul și-și activează resursele fundamentale de supraviețuire.
Pe mine și pe mulți alții cu siguranță, ne mulțumește în mod consistent poziționarea necesară și oportună a Patriarhului Daniel. Faptul că aceasta apare într-un moment pre-electoral, când PUTEREA POLITICĂ ESTE SAMAVOLNICĂ, iar OPOZIȚIA ESTE DĂRÂMATĂ SUB PRESIUNEA DOSARELOR DE ȘANTAJ CU CARE SUNT AMENINȚAȚI NEVOLNICII SĂI LIDERI, valorizează în plus mesajul, cel puțin pe aliniamentul activării CIVISMULUI DE SORGINTE ROMÂNEASCĂ.
Că această încercare de retrezire va avea sau nu rezultantă electorală imediată, nici măcar nu e atât de important. Semnificativ este, și parafrazez o veche deviză politică, că DACĂ DREPTATE NU PUTEM FACE IMEDIAT, SUNTEM MĂCAR DATORI SĂ EXPUNEM PUBLIC ADEVĂRUL!”, scrie Cosmin Gușă pe Facebook.

Citește și:

Răsturnare de situație după decizia luată de ÎCCJ în cazul pensiilor militare de stat (pensii speciale)

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Vești bune! Se dau bani pentru o nouă categorie de români

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare