sursa foto:  revista22.ro

Cristian Pîrvulescu, despre posibila victorie a lui Florin Cîțu: ‘Nu se vor mai lua prizonieri, adică vor fi eliminați toți susținătorii lui Orban care au mai rămas’

Politologul Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice (SNSPA), a comentat declarația ministrului Finanțelor, a afirmat că prim-ministrul Florin Cîțu este favorit să preia șefia PNL tocmai datorită funcției pe care o deține în Guvern, în timp ce Ludovic Orban, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, ”nu are nimic de oferit”.

 

„Moțiunea domnului Florin Cîțu a fost votată pentru că este prim-ministru, nu din alt motiv. Suntem într-un moment în care contează enorm de mult poziția pe care o are și lucrurile pe care le poate acorda filialelor. În contextul acesta, calcului lui Orban este greșit. 

Sunt declarațiile lor, iar noi suntem într-o Scrisoare pierdută, iar Pristanda își numără steagurile. Unii numără președinții de filială – Cîțu, iar alții numără organizația în care au votat moțiunea sa – Orban.

Nervozitatea și atacurile lui Orban din ultima vreme îl pun în poziția de challenger. El este președintele în funcție, teoretic este poziția puternică. În realitate, însă, este o poziție slabă pentru că întotdeauna când trebuie să îți aperi poziția ai o marjă de manevre limitate și, în plus, când nu ai nimic de oferit, pentru că președintele Camerei Deputaților nu are nimic de oferit, evident nu contează. Sigur, e istorie, sunt relațiile care mai merg, dar părerea mea este că acest război se va termina fără ca prizonierii să mai fie eliberați. Nu se vor mai lua prizonieri, adică vor fi eliminați toți susținătorii lui Orban care au mai rămas, iar în aceste condiții unii vor lupta cu disperare, pentru că este în joc cariera lor politică, pentru că mai târziu nu va mai fi loc pentru ei.

Aripa Cîțu se așteptă să aibă 80%, aripa Orban nu oferă predicții. În realitate, dacă scădem 14 din 40, rămân 26, deci avansul este oricum al lui Cîțu și mă aștept ca din cele 26 de organizații care sunt doar ale lui Cîțu să se voteze aproape 90% Cîțu.

Este evident că congresul este pe marginea prăpastiei epidemiologice. Nu este dovada celei mai mari responsabilități politice și ar fi mult mai firesc ca acest congres să fie amânat, situația este gravă

Acum, prima șansă o are Cîțu, a doua șansă o are Orban, dar în politică, am învățat în acești 30 de ani de când comentez că până la urmă există și lucruri incredibile.

Dacă în 2017 votul pentru Orban nu a fost o surpriză, acum cred că vorbim mai degrabă despre o situație nefavorbilă pentru acesta. N-aș spune că, chiar în cazul în care nu va mai fi președinte de partid și președinte de Cameră va ieși total din politică pentru că din Parlament nu-l vor putea scoate și urmează ani grei și atunci se pot întâmpla foarte multe lucruri”, precizează Pîrvulescu, conform PSnews.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare