sursa foto:  revista22.ro

Cristian Pîrvulescu: ‘Ludovic Orban nu va părăsi partidul, poate să fie exclus. Este posibil ca adversarii săi să încerce să-l elimine’

Politologul Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice (SNSPA), afirmă că Ludovic Orban nu va părăsi partidul, dar ar putea fi exclus de adversarii săi.

 

 “Cu siguranță, Florin Cîțu nu a câștigat, a câștigat doar formal. Cel care a câștigat pentru moment este președintele Iohannis, care și-a întărit poziția de influență. De fapt, a regăsit poziția pe care o avea înainte de alegerea lui Ludovic Orban președinte, în 2017, pentru că după aceea, președintele s-a retras.

Dar, cum condițiile politice sunt altele în 2021 decât în 2017, respectiv președintele era atunci în defensivă, atacat de PSD, atacat de instituțiile subordonate lui Ludovic Orban, pe când acum este reconfortat, după o victorie lejeră la alegerile prezidențiale în 2019 și cu un guvern după decembrie 2021.

Ori, președintele își dorea un guvern pe care să îl coordoneze, să exercite rolul de președinte real și se pare că varianta Ludovic Orban nu i se părea una care să-l liniștească.

Prin urmare, a intervenit, a fost prezent la congres, în condiții de pandemie speciale și totul ne face să credem că fără prezența domniei sale, voturile în favoarea lui Florin Cîțu ar fi fost mai puține, poate că situația ar fi fost alta. Cu siguranță, Florin Cîțu este un președinte cu libertate de mișcare limitată, care este ales în condiții politice complicate”, a explicat politologul Cristian Pîrvulescu.

Va scinda Ludovic Orban partidul?

Nu va scinda partidul. De fapt, parteneriatul nu mai exista de ceva vreme. Nu a făcut altceva decât să pronunțe ceea ce știa toată lumea și asta după ce prezența șefului statului la congres a influențat direct votul. Dar nu, Ludovic Orban nu va  părăsi partidul, poate să fie exclus. Este posibil, chiar previzibil, ca adversarii săi odată ce au câștigat puterea în partid să încerce să-l elimine, dar în felul acesta l-ar victimiza și i-ar legitima poziția. Mai degrabă, Ludovic Orban va rămâne ofensiv și provocator, așteptând ca echipa Cîțu să facă eroarea de a-l înlătura din partid, Adică, de a-i oferi întreaga legitimitate pentru acțiunile viitoare”, a declarat Cristian Pîrvulescu, informează rfi.ro.

Vezi și:

Elena Udrea dezvăluie asul lui Florin Cîțu! De ce PNL-ul a votat în ‘direcția corectă’ la Congres: ‘Atâta vreme cât lângă Cîțu este Emil Boc’

După ce a demisionat din funcția de șef al Camerei Deputaților, Ludovic Orban îl atacă pe Florin Cîțu: ‘Nu înțelege un lucru’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare