sursa foto:  realitatea.net

CTP atrage atenția asupra orelor de sport: ‘Masca îngreunează și fragmentează respirația. N-am văzut vreun sportiv profesionist care să poarte mască în timpul meciului sau la antrenamente’

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) atrage atenția autorităților asupra orelor de sport desfășurate de elevi la școală: ”masca îngreunează și fragmentează respirația și poate duce după câteva zeci de minute la un deficit de oxigen al organismului”.

”Ca vechi și actual sportiv, pot să vă spun că a face sport cu masca de protecție anti-Covid pe figură nu e bine deloc. În special în sporturile cu alergare, cu frecvență respiratorie și puls ridicate, masca îngreunează și fragmentează respirația și poate duce după câteva zeci de minute la un deficit de oxigen al organismului. Când se umezește din pricina transpirației, e și mai rău. Am experimentat asta jucând tenis cu mască.

N-am văzut vreun sportiv profesionist care să poarte mască în timpul meciului sau la antrenamente. Cu atât mai mult, pentru un copil sau adolescent așa ceva ar fi greu de suportat.

O soluție mult mai bună mi se pare suspendarea orelor de sport pentru o lună, până se încălzește, după care acestea să fie ținute în aer liber, în curtea școlii, cu distanțare, dar fără mască”, scrie Cristian Tudor Popescu, în Republica.

Citește și:

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare