sursa foto:  http://www.lukoil.ro

Cum au fentat rușii de la Lukoil interdicțiile UE, ca să vândă astăzi benzină și motorină în România

Chiar dacă la 5 decembrie au început să se aplice sancțiunile UE care interzic importul de țiței originar din Rusia, compania rusă Lukoil continuă să funcționeze pe piața din România.

Cum s-a ajuns aici? Ei bine, rușii au fentat legislația europeană și au început să aducă țiței în România din Kazahstan. Astfel, pot funcționa pe piața locală.

Compania rusească Lukoil deține în România o rețea de peste 315 de stații de la care vinde benzină sau motorină. Asta în ciuda faptul că de pe 5 decembrie 2022 au intrat în vigoare sancțiunile internaționale care împiedică rafinarea și vânzarea produselor provenite din petrol brut extras de pe teritoriul Rusiei, dezvăluie jurnaliștii de la Europa Liberă.

Compania funcționează acum normal, fără probleme de producție și distribuție, au precizat, pentru sursa citată, reprezentanții companiei de la Moscova.

După 5 decembrie, Lukoil România aduce țiței extras din Kazahstan, astfel combustibilul care este extras la Petrotel Ploiești, rafinăria companiei, nu provine din Federația Rusă și prin urmare nu i se aplică sancțiunile Uniunii Europene.

Cu cât vinde Lukoil benzina și motorina astăzi

La Lukoil Ghica Tei, benzina standard costă 6,47 lei/litru, iar motorina standard este 7,61 lei/litru.

Vezi și Prețurile carburanților continuă să crească! OMV vinde benzină și motorină la cel mai mare preț de pe piață

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare