Cum se va desfășura noul an școlar! Ce este sistemul hibrid

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că, începând din toamnă, școala s-ar putea desfășura în sistem hibrid. 

„Ne dorim școala în condiții normale, însă suntem pregătiți și cu măsuri pentru școala în condiții dificile. Avem planuri de măsuri propuse de asociația părinților, de la Ministerul Educației și de la INSP”, a declarat Raluca Turcan pentru Digi 24.

Aceasta a adăugat că, în cazul în care anul școlar va începe online, se va urmări o bună desfășurare a acestuia.

”Toate planurile vor fi puse cap la cap și vor urmări – dacă vom ajunge să avem învățământ online, acoperirea învățământului online să fie mai mare – acoperire teritorială și existența de tehnologie, să existe conținut online, calitatea predării mai bună, pregătirea profesorilor pentru această predare, să fie pregătită infrastructura școlară care să permită reducerea numărului de elevi”.

De asemenea, Raluca Turcan a menționat că cea mai mare problemă apare în  mediul urban, unde aglomerarea din clase este foarte mare, de aproximativ 32 – 36 de elevi. Tocmai de aceea se dorește implementarea unui sistem hibrid.

”Un sistem hibrid – 50% școală fizică 50% școală online – a apărut ca propunere din partea instituțiilor educaționale, al asociațiilor de părinți, dar un sistem hibrid presupune ca și zonele dezavantajate să fie acoperire cu net, să existe tehnologie și profesorii să știe să predea, copiii să fie sprijiniți de părinți”, spune Raluca Turcan.

Citește și: Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare